ŠUKER DOGOVORIO JOŠ JEDNU PRIJATELJSKU UTAKMICU: / Vatreni idu kod reprezentacije na čiji spomen i danas mnogima pada mrak na oči

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vatreni se idući mjesec okupljaju nakon neliko mjseci

25.8.2020.
13:02
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza DavorŠuker potpisao je tijekom posjeta Rivi ugovor o odigravanju prijateljske utakmice s reprezentacijom Turske, u studenome ove godine, objavio je HNS na službenoj stranici.

Reprezentacije Turske i Hrvatske sastat će se 11. studenoga 2020. godine, na istanbulskom stadionu Atatürk, nakon što je zbog pandemije morao biti otkazan susret istih suparnika zakazan za lipanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je također jedan od sudionika odgođenog Europskog prvenstva - izvučena je u Skupinu A s Italijom, Walesom i Švicarskom - a trenutno je 29. reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici. U Ligi nacija igrat će s Rusijom, Srbijom i Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijateljski okršaj u studenome bit će jubilarni deseti međusobni susret Hrvatske i Turske, a nekoliko je njih vrlo pamtljivih. Upravo je Turska na Euru 1996. bila povijesni prvi protivnik Hrvatske na velikim natjecanjima, a zahvaljujući pogotku Gorana Vlaovića to je ujedno postala i prva pobjeda Vatrenih. Hrvatska je također svladala Tursku s 1:0 na Euru 2016. sjajnim pogotkom Luke Modrića, a svakako se pamti i prolazak pored Turske u dokvalifikacijama za EURO 2012., uz briljantnu pobjedu od 3:0 u Istanbulu. S druge strane, nezaboravna je i utakmica na Euru 2008. godine, kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i tako izborila polufinale turnira poslije prave drame", podsjetili su iz Saveza.

Vatreni će, inače, nakon višemjesečne stanke ponovno na teren u sklopu Lige nacija, na gostovanjima kod Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu). U listopadu ih čekaju prijateljski ogled sa Švicarskom (7. listopada) te domaći susreti u Ligi nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo