Sudac dva puta ponavljao Hajdukov penal

Hajduk je nakon četiri i pol godine stigao do pobjede u Vinkovcima (2:0). Drugi gol Bilih je zabio Anas Sharbini u sudačkoj nadoknadi i to iz trećeg pokušaja.

17.9.2011.
22:22
VOYO logo

Lakše nego što se očekivalo Hajduk je slavio u Vinkovcima (2:0) i tako došao do vrijedna tri boda čime je cijelosti ostvaren plan čelnika Splićana da se iz Slavonije vrate s dvije pobjede.

Pobjeda dodatno dobiva na važnosti kada se zna da je u Vinkovcima Hajduk zadnji put slavio prije četiri i pol godine, kao i da su ih upravo igrači Cibalije zaustavili prije dvije godine u utrci za naslov prva Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je započela sa očekivanom inicijativom domaće momčadi ali bez izglednih prigoda. Igra se odvijala najvećim dijelom na sredini terena a sve lopte upućene prema Kresingeru gostujući igrači rješavali su bez mnogo problema.

I na ovoj utakmici igru domaće momčadi obilježilo je mnogo netočnih dodavanja kao i nesigurnost pojedinih igrača. Hajduk je planski smirio igru i čekao svoju prigodu koja se ukazala u 24. minuti kada je Anas Sharbini idealno prigrao Kukoča koji je sam istrčao pred Matkovića i lako ga svladao za vodstvo Bilih. U drugom poluvremenu na terenu se mogla vidjeti ista slika, odnosno, domaći igrači su i dalje imali inicijativu, ali bez prigoda za gol, dok su se igrači Hajduka odlučili za obranu i čekanje greške domaćih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se bližio kraj utakmice domaći igrači su pojačavali pristisak, a spominju i situaciju iz 76. minute u kada je Bartolović u jednom duelu sa Limom pao u kaznenom prostoru, ali je sudac Strahonja ostao nijem.

U minutama sučeve nadoknade suđen je jedanaesterac za Bile koji je ponavljan dva puta jer su domaći nogometaši utrčavali u kazneni prostor, a na kraju ga je Sharbini uspješno izveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će ostati zabilježena i po poruci vinkovačkih Ultrasa koji su u 17. minuti istaknuli transparent na kojem je stajalo Ni Štimčevi ni Mamićevi, a ni glupi ni slijepi, mi smo Ultras Cibalia Vinkovci. Ne gospodo, bivši drugovi, nisu na prodaju naši plugovi i nije na prodaju ova ledina mi druge nemamo, to nam je jedina.

Domaći navijači su odmah potom napustili tribinu stadiona, to je bila reakcija na najnovija dešavanja u klubu, klupsku politiku, dovođenje trenera Toplaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201109170001006 arti-201109160486006 arti-201109150560006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo