STIGLA PRESUDA / Otkrivena istina o Dinamu: 'Možda Ademi nije najbolji, ali je sigurno najvažniji njihov igrač. Što bi bilo da je Grezda ono zabio...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sportski čestitam Dinamu na obrani naslova prvaka. Rutinski su pobijedili, iako se možemo zapitati što bi bilo da je Grezda zabio onu stopostotnu šansu'

16.5.2022.
21:39
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama s 2:0 pobijedili su u nedjelju Šibenik i osvojili svoj 23. naslov prvaka u povijesti, peti uzastopni. Pogocima Marka Tolića i Petra Bočkaja momčad Ante Čačića je kolo prije kraja osigurala titulu, a taj susret u HRT-ovoj emisiji Stadion u ponedjeljak navečer komentirali su sudački ekspert Marijo Strahonja i Mario Carević.

'Imamo dosta situacija u 35. kolu i dosta pogrešaka'

Image
OVO SVE ZANIMA /

Bi li Hajduk trebao napraviti špalir Dinamu? 'Da ako se prije radio, ali nikakvo podcjenjivanje Hajduka, dizanje Dinama u nebesa ili obrnuto ne dolazi u obzir'

Image
OVO SVE ZANIMA /

Bi li Hajduk trebao napraviti špalir Dinamu? 'Da ako se prije radio, ali nikakvo podcjenjivanje Hajduka, dizanje Dinama u nebesa ili obrnuto ne dolazi u obzir'

"Imamo dosta situacija u 35. kolu i dosta pogrešaka u dvije najgledanije utakmice u ovom kolu, na Poljudu Hajduka i Istre i u Šibeniku one Dinama. Suci su bili pomalo poput školaraca koji pred kraj popuste u školi, bilo je dosta pogrešaka", rekao je Marijo Strahonja općenito o kolu, pa krenuo konkretno na dvoboj Šibenika i Dinama na Šubićevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Propust suca Zebeca u 39.'

Prva sporna situacija dogodila se u 39. minuti, kad je Dinamo došao u vodstvo. Pogodak je postignut nakon centaršuta Špikića s desne strane, a Marko Tolić zatresao je Rogićevu mrežu. No prije gola Šutalo je s dvije ruke naskočio na Grezdu, a Mario Zebec nije ništa dosudio.

"Propust suca, jasno se vidi da je igrač skočio s dvije ruke na igrača Šibenika i trebao je biti dosuđen prekršaj. No, ovo nije prethodilo začetku akcije, tako da taj propust nikako nije mogao biti pod kontrolom VAR tehnologije. Propust se dogodi, evidentiran je, no VAR se nije mogao oglasiti. Sporan je propust za prekršaj, ali ne i neintervencija VAR-a", kazao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Marijo Strahonja sudački je ekspert.

Druga sporna situacija je nedodjeljivanje drugog žutog kartona Haićaninu Christopheru Attysu za prekršaj u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela:

"Prvi žuti karton za Attysa bio je potpuno opravdan. Po kategoriji je drugi prekršaj bio za visoki žuti karton.  Đon je visoko na natkoljenici, ni izravni crveni karton ne bi bio pogreška. Možda je sucu malo pala koncentracija na samom kraju poluvremena, no to nije opravdanje, igrač je trebao biti isključen", smatra HRT-ov sudački ekspert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća sporna situacija nastala je nakon prekršaja Grezde na Ristovskom, nakon čega je nastala velika gužva na terenu.

Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Mario Carević

'Prekršaj Grezde je bio za žuti, a potom Ristovski kreće u konfrontaciju'

"Prekršaj Grezde je bio za žuti karton, a potom Ristovski kreće u konfrontaciju. U šušuru koji se dogodio sucu nije lako odlučiti tko sve treba biti sankcioniran, no Grezda je bez sumnje zaslužio u toj gužvi tri - četiri žuta kartona", zaključio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Carević u uvodu je emisije čestitao Plavima...

"Sportski čestitam Dinamu na obrani naslova prvaka. Rutinski su pobijedili, iako se možemo zapitati što bi bilo da je Grezda zabio onu stopostotnu šansu. No, na kraju su dinamovci rutinski priveli utakmicu kraju", izjavio je Mario Carević, pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Sportski čestitam Dinamu na obrani naslova prvaka. Rutinski su pobijedili, iako možemo se zapitati što bi bilo da je Grezda zabio onu stopostotnu šansu, no na kraju su rutinski priveli utakmicu kraju', kazao je Mario Carević.

Ključni trenutak Dinama

"Ključni trenutak Dinamove uzlazne putanje bila je odbijena ponuda za Oršića, od tada su počeli bolje igrati. Spomenuo bih i dolazak Čačića, koji je vratio Petkovića, koji do tada nije pružao najbolje od sebe, no on ga je nekako ohladio i onda ga vratio u u igru. Noge su teže nego inače kad imaš imperativ. No oni su od početka bili odlučni i napadali kontinuirano gol Šibenika. Da je Grezda pogodio mrtvu šansu, možda bi bilo drugačije, ali onda je Bočkaj zapečatio golom iz slobodnog udarca i to je bio kraj".

Pohvalio je i Arijana Ademija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda Ademi nije najbolji, ali je sigurno najvažniji igrač Dinama. On ima lavovsko srce i vuče ovu ekipu. Svaka ekipa treba jednog takvog lidera na terenu. Možda nije u najboljoj formi, ali vidiš u svakoj situaciji da je rođeni vođa. Ima ogromnu želju i vidiš koliko mu je stalo, pravi je sportaš", zaključio je Mario Carević, prenosi web izdanje HRT-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo