ŠTO GLEDATI ZA VIKEND: / Dinamo dočekuje Hajduk, u Engleskoj se igraju dva derbija, a šećer na kraju je El Clasico

Image
Foto: AFP

Ovog vikenda sve oči bit će uprte na Santiago Bernabeu gdje se igra El Clasico. Također, uzbudljivo će biti i u Hrvatskoj jer na Maksimir stiže Hajduk.

22.4.2017.
8:00
AFP
VOYO logo

Subota

Dinamo - Hajduk (15:00)

Posljednjih par godina derbi Dinama i Hajduka izgubio je epitet najvećeg zbog preporođene Rijeke. Međutim to ne znači da susret neće biti 'vruć' kao i svaki put kad se sastanu ove dvije momčadi. Modri su za derbi ostali bez najboljeg igrača Soudanija, što ulijeva nadu kako Splićanima da bi mogli osvojiti koji bod i ostati u utrci s Osijekom za treće mjesto. Dinamo bi, jasno je, kiksom umanjio izgleda u osvajanje 12. uzastopnog naslova. Stoga, ovaj susret bit će izrazito zanimljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra - Rijeka (19.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva sata nakon završetka derbija momačd Matjaža Keka istrčat će na travnjak stadiona Aldo Drosina. Armada je najavila dolazak morskim putem tako da će Riječani i ovaj put na gostovanju imati ogromnu podršku.

Fiorentina - Inter (20:45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petorica hrvatskih nogometaša u ove dvije momčadi svakako su mamac za publiku. Međutim, susret osmoplasirane Fiorentine i sedmoplasiranog Intera proteći će bez nikole Kalinića. Vatreni je kažnjen je dvjema utakmicama zabrane igranja zbog vrijeđanja suca u porazu svog kluba protiv Empolija. No, bit će tu Milan Badelj, Hrvoje Milić, Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea - Tottenham (polufinale FA kupa, 18:15)

Spektakularan uvod u konačan obračun trenutno prvoplasirane i drugoplasirane momčadi Premier lige. Iako je njihova utrka za prvaka Engleske postala neizvjesna nakon poraza Chelsea od Mancheter Uniteda ništa manje neizvjestan bit će njihov obračun u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu. Spursi su u velikom naletu. U posljednjih deset prvenstvenih utakmica upisali su devet pobjeda i samo jedan remi. Chelsea je pak u tom istom razdoblju ubilježio dva poraza i remi uz sedam pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja

Cibona - Split (18:00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekada su ove dvije momčadi žarile i palile Europom. No, sada je priča drugačija jer su klubovi daleko od slavnih dana. Lijepo je vidjeti što se u Splitu se opet budi interes za košarkom pa njihova dvorana redovito bude ispunjena. Razlog tomu je i to što je Split jedan od kanditata za naslov prvaka Hravtske. Vodeća su momčad prvenstva, za razliku od četvrte Cibone, i pobjeda u Zagrebu bial bi im dodatni vjetar u leđa.

Lyon - Monaco (21:15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su osigurali polufinale Lige prvaka Danijela Subašića i društvo čeka težak ispit u prvenstvu. PSG im puše za vratom, tako da na gostovanju kod Lyona ne bi smjelim ispustiti bodove. Pitanje je samo jesu li se ispuhali protiv Borussije Dormtud, a to ćemo znati u nedljelju navečer.

Arsenal - Manchester City (polufinale FA kupa, 16:00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Arsenea Wengera i Pepa Guardiou ovo je jedina prilika da dođu do trofeja ove sezone. S tim da je Arsenal u puno težoj situaciji jer je dosta izvjesno da bi mogli po prvu puta otkako je Francuz na kpuli ostati bez Lige prvaka pa bi im ovo mogla biti utjeha. S druge strane Katalonac bi želio u prvoj sezoni Engleskoj ostaviti traga, a eventualnim osvajanjem FA kupa spasio bi dosta razočaravajuću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Barcelona (20:45)

Prvi njihov dvoboj početkom prosinca završio je bez pobjednika. Madriđani su se spasili pred kraj susreta kada je proradila kombinacija Modrić - Ramos. S obzirom da se sezona bliži kraju, a dvije momčadi su izravni konkurenti za naslov prvaka, jasno je od koliki je ulog u ovom El Clasicu. Real u boljem raspoloženju dočekuje derbi s obzirom na to da su osigurali polufinale Lige prvaka. S druge strane ranjenoj Barceloni osvajanje prvenstva spasilo bi sezonu i uveličalo oproštaj Luisa Enriquea. Real, inače, ima tri boda više od Barce i utakmicu manje tako da i u slučaju poraza imaju još jednog jockera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo