HEROJ POBJEDE U BEČU / Što će Splićani na ovo reći? Marko Livaja objasnio razliku između igranja u Hajduku i reprezentaciji

Image
Foto: Pixsell

Mrko Livaja zabio je pogodak za vodstvo Hrvatske (2:1) u Beču

26.9.2022.
12:37
Pixsell
VOYO logo

 Hrvatski nogometni reprezentativci pobijedili su Austriju u Beču s 3-1 (1-1) u posljednjem, šestom kolu skupine 1 elitne Lige nacija, čime su ostali na prvom mjestu ljestvice te osigurali odlazak na Final Four ovog natjecanja.

Image
MALO DRUGAČIJI POGLED /

Potpuno neočekivani napisi o Vatrenima. Španjolski mediji raspalili: 'Balkanci su patili, Lovrena su zlostavljali, a Dalić je sve kiksao'

Image
MALO DRUGAČIJI POGLED /

Potpuno neočekivani napisi o Vatrenima. Španjolski mediji raspalili: 'Balkanci su patili, Lovrena su zlostavljali, a Dalić je sve kiksao'

Hrvatska je ostvarila četvrtu u nizu pobjedu u Ligi nacija, a povela je već u šestoj minuti kada je na asistenciju Nikole Vlašića precizan bio Luka Modrić. Samo tri minute kasnije domaćin je izjednačio, a glavom je pogodio Baumgartner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Austrija u nastavku susreta bila bolja Hrvatska je sve riješila unutar samo četiri minute drugog poluvremena. Prvo je u 69. minuti odlično glavom reagirao Marko Livaja i nakon asistencije Perišića pogodio uz austrijsku vratnicu za 2-1, dok je u 72., na dodavanje Majera, gol za konačnih 3-1 postigao Dejan Lovren, također preciznim udarcem glavom.

Strijelac pogotka za (drugo) vodstvo Hrvatske, Livaja, nakon utakmice podijelio je svoja razmišljanja za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Nisam baš igrao na velikim natjecanjima i puno za reprezentaciju, sigurno da mi je to jedan od najbitnijih golova u nacionalnoj ekipi. Imali smo protivnika koji je zaista dobar, što je pokazao u Osijeku i danas. Dosta su agresivni, igraju kvalitetan nogomet, ali mislim da smo drugo poluvrijeme mi igrali jako dobro. Eto, ja sam imao tu sreću što sam zabio taj gol za 2:1. No, dobro smo stajali i kontrolirali utakmicu nakon ozljede jako bitnog igrača kao što je Brozović", rekao je te se osvrnuo nas "problem" napadača u reprezentaciji, tj. da se potencira da je napad najslabija točka Vatrenih:

Image
Foto: Pixsell

"Rijetko čitam, niti me ne zanima. Svatko ima svoje mišljenje, izbornik zna s čime raspolaže. Ima četiri-pet napadača, nismo svi isti, imamo svoje vrline i mane. Sve zavisi od utakmice do utakmice kako će postaviti momčad, nitko se ne ljuti, svi smo ovdje za dobrobit Hrvatske i idemo dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je Livaja potom na pitanje kako mu je igrati u reprezentaciji, gdje igra s Ivanom Perišićem, i usporedio to s igrama u svojem Hajduku.

Image
Foto: Pixsell

"Drugačije se igra. Nije lako igrati ni u Hajduku. Gušt je igrati s kolegama u reprezentaciji, normalno je da svi znaju. Igraju u velikim klubovima. U svakom klubu je teško igrati, svugdje je teško, trebaš se prilagoditi, ja se hvala Bogu brzo prilagođavam. Negdje su igrači kvalitetniji, negdje su manje kvalitetni", izjavio pa se osvrnuo na činjenicu da je u reprezentaciji značajno viša razina nego u njegovom klubu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno, pa u reprezentaciji su igrači koji igraju u Real Madridu ili Tottenhamu. Sigurno su kvalitetniji i znaju više."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo