ŠTO ĆE BITI S LIGOM PRVAKA? / Procurio Uefin plan, evo kako bi mogla pasti odluka o pobjedniku najprestižnijeg klupskog natjecanja

Image
Foto: Profimedia

U utorak je na rasporedu veliki sastanak na kojem će pasti konačna odluka

15.3.2020.
10:23
Profimedia
VOYO logo

UEFA je u petak objavila da su sve utakmice Lige prvaka i Europske lige predviđene za idući tjedan odgođene zbog širenja koronavirusa.

"Vezano za odluke različitih vlada sve utakmice klupskih natjecanja pod UEFA-om koje su se trebale igrati sljedeći tjedan su odgođene", navodi se u priopćenju europske krovne nogometne federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TALIJANI IMAJU RJEŠENJE ZA SPAS NOGOMETNE SEZONE NAKON KORONE: /

Žele nepopularnu mjeru koja se neće svidjeti brojnim navijačima

Image
TALIJANI IMAJU RJEŠENJE ZA SPAS NOGOMETNE SEZONE NAKON KORONE: /

Žele nepopularnu mjeru koja se neće svidjeti brojnim navijačima

Otkazane uzvratne utakmice

Ta odluka obuhvaća uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka i Europske lige koje su se trebale igrati u utorak, srijedu i četvrtak. Utakmice Juventus-Lyon i Manchester City-Real Madrid, koje su se trebale igrati u utorak, već su dan ranije odgođene jer su igrači torinskog i madridskog kluba stavljeni u karantenu.

Tako su odgođeni susreti između Barcelone i Napolija te između Bayerna i Chelsea čiji je nogometaš Callum Hudson-Odoi pozitivan na koronavirus zbog čega su svi igrači i članovi stožera kluba stavljeni u izolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga Uefa se našla u problemima jer se ne zna kad će nestati opasnost od koronavirusa i kako će se okončati klupska natjecanja. Za utorak je zakazan sastanak između čelnika svih europskih nogometnih saveza, predstavnika profesionalnih nogometaša i Uefe na kojoj će se raspravljati kako o nastavku klupskih i europskih natjecanja tako i o održavanju Eura.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dejan Lovren of Liverpool celebrates with the Champions League Trophy at the end Tottenham Hotspur v Liverpool, UEFA Champions League Final, Football, Wanda Metropolitano Stadium, Madrid, Spain - 01 Jun 2019, Image: 441414039, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

Dok se ne donese konačna odluka pojavljuju se razne teorije. Jedni tvrde da će Euro biti odgođen za prosinac, drugi za iduće ljeto, a sada se pojavila i ona vezana za završetak Ligu prvaka i Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski As piše da Uefa planira uvesti 'final-four' format kako bi se Liga prvaka i Europska liga uspješno privele kraju.

Polufinala i finale bi se igralo u jednom gradu tijekom četiri dana. U Istanbulu i Gdanjsku, kao domaćinima finala, tako bi se odigrala završnica europske klupske sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim za sada je prioritet okončati osminu finala i organizirati četvrtfinala. Utakmice posljednjih osam će se kao i polufinale, najvjerojatnije igrati na jednu utakmicu ili na neutralnom terenu ili će se ždrijebom odlučiti tko će biti domaćin.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo