Štimčevo obećanje: 'Najbolji ćemo biti protiv Srbije'

6.7.2012.
13:09
VOYO logo

Novo vodstvo HNS-a predstavilo se javnosti, a konferenciju za medije otvorio je Davor Šuker ovim riječima:

"Nije floskula da smo željeli ujediniti hrvatski nogomet, već je to realnost. Samo zajedno možemo uzdignuti naš nogomet", prenosi Večernji riječi novog predsjednika HNS-a, a nakon njegovog uvodnog govora pušten je kratki film o novom izborniku Igoru Štimcu, njegovom nogometnom putu i uspjesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je Štimac stupio na pozornicu u zrak su poletjele konfete, dok je iza njega aktivirana pirotehnika. Šuker je novom izborniku odmah poklonio brazilski dres na kojem je pisalo 2014. i tako mu poručio što se od njega očekuje.

"Siguran sam da slijede bolji dani za hrvatski nogomet, da ćemo vratiti veselje narodu kao u najboljim vremenima. Učinit ćemo sve ne samo da dođemo u Brazil, već da tamo vodimo i jednu važnu ulogu. Meni će najvažnije biti stanje nacionalnog duha, da igrači u svaku utakmicu uđu svjesni načina na koji se stvarala država, načina kako su patili ljudi na prvim crtama bojišta", izjavio je Štimac, a Šuker nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se uhvatiti u koštac s huliganima, među 10 smo u svijetu, a pojedinci nam ruše kredibilitet. Zato trebamo pomoć predsjednika, ministra sporta, pravosuđa. Jedino zajednički to možemo rješiti. Dosta je da HNS stalno plaća drakonske kazne zbog huligana. Uhvatit ćemo se u koštac i s problemima hrvatskog prvenstva. Ove godine imat ćemo 12 klubova, a već iduće 10. To je plan", kazao je Šuker koji je napomenuo da će u HNS-u raditi besplatno.

"Ne želim primati plaću, radit ću ovo za dobrobit našeg nogometa. Kada sam postao predsjednik adrenalin mi je bio kao u najdelikatnijim trenucima moje nogometne karijere", rekao je Šuker, pa riječ opet uzeo Štimac koji je zagovarao Ligu 16:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam Ligu 16, bio sam spreman dugoročnim projektima rješavati klupske probleme, no sada sam shvatio da se neke stvari ne mogu rješiti preko noći. Nažalost, nisam uspio u ideji Lige 16. Ja nikad nisam bio tašt na kritiku, no ovo je novi početak i zato vas molim za malo strpljenja, da nam date vremena da dokažemo da smo dovoljno sposobni napraviti zaokret u bolju nogometnu budućnost. Kada je reprezentacija u pitanju, težit ću najvećim ciljevima. Alen Bokšić, moj veliki prijatelj, bit će moja desna ruka. Probat ćemo uvesti onu dozu drskosti koja nam je ponekad nedostajala. Neće tu biti radikalnih promjena u odnosu na mog prethodnika, već lagane korekcije koje će poboljšati igru naše reprezentacije. Dogovori sa mojim suradnicima su pri kraju, uskoro ću objaviti sva imena", najavio je Štimac i pogledao prema kvalifijkacijama za SP u Brazilu.

"Ovo je najteža od svih devet kvalifikacijskih skupina, no ne bježimo od uloge favorita. Tako ćemo se i ponašati, uz maksimalni respekt prema suparnicima. Veliki je značaj izboriti SP u Brazilu. Najbolji ćemo sigurno biti protiv Srbije, to će nam biti dvije ključne utakmice. Belgija je pak jedna od reprezentacija koja najviše napreduje. Škotska i Wales su otočke ekipe, uvijek mogu iznenaditi. A ni Makedonija neće biti laki suparnik, pogotovo što otvaramo kvalifikacije baš protiv njih. Već smo napravili analize prvih protivnika, spremni ćemo dočekati te susrete", kazao je Štimac, nakon čega se Šuker vratio na bivšeg predsjednika Vlatka Markovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvršni odbor razgovarat će hoće li Vlatko dobiti prostor u Rusanovoj. Imamo više od 30 zaposlenih ljudi, zato vjerujem da nam treba nova, veća lokacija. Želimo imati veći komfor. Srećom, Vlatko i Zorislav su bili štedljivi, pa imamo novca na računu", rekao je Šuker.

Javnosti se obratio i Damir Vrbanović te objasnio svoju novu funkciju 'izvršnog predsjednika'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ću sve ovlasti dosadašnjeg glavnog tajnika plus neke stvari vezane za kontakte s međunarodnim organizacijama. Iz Dinama izlazim u cjelosti, plavi su zasad za mene završena priča. Ogromno iskustvo imam iz Dinama, stekao sam tamo i međunarodnu reputaciju koja će mi itekako pomoći."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo