ŠTIMAC SASUO PALJBU PO HNS-U I ŠUKERU: / Bivši Vatreni dao podršku Šimiću pa otkrio što se krije iza napada na Cvitanovića

Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin

Hrvatsku sportsku javnost u srijedu je navečer potresla vijest o napadu na trenera Dinama Marija Cvitanovića.

22.9.2017.
8:33
Pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

To je bila tema HRT-ove emisije Otvoreno u kojoj je među ostalima gostovao i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac.

Image
KREĆE LI ŠIMIĆ U RUŠENJE ŠUKERA? /

'Ima puno stvari u HNS-u koje moraju biti bolje, ali...'

Image
KREĆE LI ŠIMIĆ U RUŠENJE ŠUKERA? /

'Ima puno stvari u HNS-u koje moraju biti bolje, ali...'

"Mogu potvrditi i staviti ruku u vatru za ono što je rekao da nema nijednu crnu točku u svom privatnom životu. Dakle, moramo vezati ovaj događaj za sportski dio njegova života, odnosno funkciju koju obnaša", prokomenitrao je Štimac, koji Cvitanovića poznaje dugi niz godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristio je ovu priliku kako bi progovorio i o nadolazećim izborima za čelnika Hrvatskog nogometnog saveza. Rekao je kako se on ne namjerava kandidirati, ali i da je spreman podržati kandidaturu DarijaŠimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu podržati ono što je moj kolega Šuker napravio proteklih godina jer HNS se nije pomakao s mjesta. Odnosi su jednaki, u mnogim segmentima puno gori nego što su bili. Naši reprezentativci nerado dolaze na utakmice i nose hrvatski dres jer znaju što ih očekuje, igraju stalno pred praznim stadionima, huliganizam je u porastu cijelo vrijeme… Taj nogomet koji mi ovdje proživljavamo i živimo ne donosi više ništa dobro, nikakvu radost, nikakvo veselje. To su dovoljni pokazatelji da se mora mijenjati, krenuti od glave", kazao je Štimac.

Član Hajdukovog Nadzornog odbora Ante Šalinović, inače, također je gostovao u Otvorenom te je istaknuo kako napad na Cvitanovića, odnosno teza da je incident povezan s navijačkim pokretom nema smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se baviti uzrocima problema, a ne posljedicama", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik NO Dinama Miroslav Rožić poručio je pak kako su Cvitanovića napali ljudi koji već godinama teroriziraju klub.

"Ne znam tko su oni, nisam ravnatelj SOA-e ni ministar unutarnjih poslova. Tu se radi o zastrašivanju i teroru koji traje godinama", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo