Za naježit se: 'Ovako se ide na Svjetsko prvenstvo!'

'Zasluženo su oni poveli, ali sami smo sebi rekli, 'ajmo pokazati karakter'.

26.3.2013.
23:25
VOYO logo

"Prvi put smo imali iskustvo juriti rezultat, nije bilo nimalo lako. Igrali smo protiv raspoloženog Walesa, njima je pobjeda nad Škotskom digla samopouzdanje, a na nama se vidio umor. Uzelo je maha pražnjenje protiv Srbije, nismo imali protok lopte, ali probudili smo se zadnjih pola sata", priznao je izbornik Igor Štimac i osvrnuo se na svoj loš potez - Milan Badelj u prvoj postavi:

"Miki (Milan Badelj op.a.)je bio indisponiran, neprecizan. Išli smo poentirati sa svježinom umjesto mladog Kovačića koji je dobro odigrao protiv Srbije. Zakazali smo gdje smo trebali imati svježeg igrača. Pogodili smo s promjenama u nastavku, dobili smo svježinu s tri nova igrača. Bojao sam se ove utakmice, nije Wales protivnik od kojeg bi trebalo strahovati, ali kako je utakmica došla nakon Srbije znao sam da će biti teško. Bilo je važno ući s više karaktera, teško smo hvatali ritam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najboljem igraču Walesa je rekao:

"Što treba trošiti riječi na Balea? To je top klasa igrač, među pet najboljih na svijetu. Ako mu ostaviš prostor možeš ga samo bagerom srušiti. Srećom, imali smo i raspoloženog Pletikosu..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju protiv Škotske neće biti Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo se dovesti u situaciju da je smak svijeta ako ne igra Luka. Trebamo se pripremati da će biti odsutni i najbolji naši igrači", zaključio je Štimac, dok se Dejan Lovrennije složio s tvrdnjom novinara da je sudac pogrešno dosudio jedanaesterac:

"Ne slažem se s vama, dirao sam ga. Loše smo počeli prvo poluvrijeme, nismo imali kompaktnost u igri, dosta grešaka radili. Zasluženo su oni poveli, ali sami smo sebi rekli, 'ajmo pokazati karakter. S ovakvim pobjedama se ide na Svjetsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales - Hrvatska 1-2 (Bale 21-11m / Lovren 77, Eduardo 87) Belgija - Makedonija 1-0 (Hazard 62) Srbija - Škotska 2-0 (Đuričić 59, 66) Redoslijed: 1. Belgija 16 (6), 2, Hrvatska 16 (6), 3. Srbija 7 (6), 4. Wales 6 (6), 5. Makedonija 4 (6), 6. Škotska 1 (6)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo