Stigla potvrda: Nećemo se nagledati ni Modrića ni Mandžukića

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je večernji trening u St. Gallenu, gdje će u srijedu od 20.30 sati igrati prijateljsku utakmicu protiv Švicarske.

4.3.2014.
22:21
VOYO logo

Hrvatski izbonik pojasnio je zašto se odlučio na travnjak izvesti šareni sastav, pa će tako priliku od prve minute umjesto Stipe Pletikose na golu dobiti Danijel Subašić, dok bi naši najbolji igrači trebali imati manju minutažu.

"Već sam u Hrvatskoj najavio da ćemo malo zarotirati momčad, s obzirom da primjerice Modrić, Mandžukić i Rakitić igraju svaki treći dan. Dat ćemo priliku nekim dečkima koji su možda manje igrali. Očekujem da nastavimo putem kojim smo krenuli u uzvratu protiv Islanda. Švicarska je jači protivnik od Islanda, ali i Švicarska se protiv Islanda namučila, tako da smatram da će ovo biti pravi ispit, da vidimo na kojoj smo razini", izjavio je Kovač za službenu stranicu HNS-a te nahvalio protivnika od kojega je Hrvatska već izgubila na startu posljednjih kvalifikacija za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Švicarska je šesta na svijetu i nadam se da ćemo protiv njih pokazati dobru partiju. Znam koje su naše jake strane, znam koje su švicarske jake strane, i nadam se da ćemo svoje slabije strane svesti na minimum. Pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre, ali vidjet ćemo koliko će nam to Švicarska dopustiti. Nećemo srljati, i u obrani i u napadu bit ćemo kompaktni. Nema razloga da mijenjamo ono što je bilo dobro i što su dečki prihvatili", objasnio je Kovač i osvrnuo se na svoj odnos s iskusnim njemačkim stručnjakom na klupi Švicarske Ottmarom Hitzfeldom, koji je aktualnog hrvatskog izbornika nekada trenirao u Bayernu.

"Imali smo odličan odnos, čak i nakon mog odlaska iz Bayerna. Bio sam u kontaktu s njim i prije utakmice s Islandom, uhvatio je malo vremena da popriča s Robertom i sa mnom. Uvijek je bio komunikativan i dao nam je sve što je imao. Govorilo se da je bolje da kao novi izbornik poslušam starije pa sam to i napravio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, Kovač je objasnio promjenu na golu.

"O Pletikosi sve znam, s njime sam igrao. Znam da Subašić ima svoje kvalitete i dobit će priliku od prve minute", objasnio je izbornik te na kraju par riječi posvetio i reprezentativcu Švicarske Josipu Drmiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drmić mi se dopao, bio im je najbolji u mladoj reprezentaciji i to je igrač koji bi sigurno bio u reprezentaciji Hrvatske. No, sad je kasno, kako su Petrić i Rakitić završili u Hrvatskoj, tako Drmić nije i moramo se s time pomiriti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo