Ogorcenje u Srbiji: 'Hrvati su opet dobro prosli za velicanje ustastva!'

I dok su u Hrvatskoj podijeljena misljenja o tome je li Hrvatski nogometni savez (HNS) prosao dobro nakon presude UEFA-e o kazni za milanske nerede, dio medija u Srbiji je ogorcen.

12.12.2014.
19:26
VOYO logo

Podsjecamo, Disciplinska komisija UEFA-e je sankcionirala HNS s 80.000 eura, te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaca barem 8.000 mjesta na iducoj domacoj natjecateljskoj utakmici, u ozujku protiv Norveske. Posljedica je to rasistickog ponasanja navijaca, bacanja predmeta i nereda na nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Italije u Milanu. Okrsaj na San Siru u jednom je trenutku bio i prekinut zbog baklji kojima su hrvatski navijaci zatrpali travnjak.

Srpski su mediji uvjereni da je UEFA bila milostiva prema Hrvatskoj, a u prvi plan ne stavljaju baklje i prekid utakmice, vec velicanje ustastva. "Nema oduzimanja bodova: Hrvati odusevljeni kaznom za ustastvo u Milanu", pise tako Blic, a puno ostriji je u svome izvjestaju Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/jZ42DPk8ueU

"Celnici UEFA-e i FIFA-e su ponovo pokazali da imaju dvostruka mjerila u kaznjavanju Srbije i Hrvatske, a ovakva praksa je i ovog puta nastavljena. Hrvati na osnovu ove kazne ne snose ni priblizno iste posljedice s kakvim se suocio Srpski nogometni savez poslije nereda u Genovi iako su oba incidenta skoro identicna. Prije cetiri godine nasa nacionalna momcad je kaznjena jednom utakmicom bez prisutnosti publike, porazom s 3:0 i sa 120.000 eura zbog divljanja jednog navijaca. Treba podsjetiti da je UEFA zbog incidenta na prekinutoj utakmici izmedu Srbije i Albanije nasoj reprezentaciji oduzela tri boda, savez je kaznjen sa 100.000 eura, a nasa nacionalna vrsta mora igrati dvije utakmice bez prisutnosti publike", navodi Kurir i istice da su hrvatski navijaci bodrili svoje nogometase uz povike 'Za dom spremni' i 'Ajmo ustase'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo