Najveća srpska legenda priznala: 'Hrvati su najbolji!'

'Upoznao sam Mamića davno, kad sam bio tehnički direktor Zvezde, i posredno smo imali neku polemičku situaciju.

24.9.2012.
12:39
VOYO logo

Ponajbolji srpski nogometaš svih vremena i legenda Crvene zvezde Dragan Džajić na ljetovanju je u Istri. Fantastičnim lijevim krilom bio je opčinjen i Pele. "On je čudo, pravi čarobnjak. Žao mi je samo što nije Brazilac jer nikad nisam vidio takvog nogometaša", pričao je nekad Pele o Džajiću, koji danas ima 66 godina.

Zbog bolesti i loših rezultata povukao se s čela Crvene zvezde prije osam godina. U međuvremenu je bio i uhićen zbog sumnje na pronevjeru novca od transfera, ali optužbe su odbačene. Navijači zagovaraju njegov povratak u klub, a nogomet u regiji prati s velikom pozornošću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenice, odnosno rezultati govore da je trenutni lider zagrebački Dinamo. Više su puta izborili Ligu prvaka, ostvarili su sjajne transfere, organizacijski su odlični i financijski stabilni", kazao je Džajić u razgovoru za Jutarnji list. Zanimljiv je bio njegov komentar o liku i djelu Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznao sam Mamića davno, kad sam bio tehnički direktor Zvezde, i posredno smo imali neku polemičku situaciju. Viđali smo se i kasnije, kad je postao čelnik Dinama, i o njemu sam stekao vrlo dobro mišljenje. Ne ulazim u motive njegova sukoba s navijačima, ali činjenice govore da je odličan nogometni djelatnik. Neću zaboraviti da je bio vrlo korektan u izjavama kad sam uhićen. U tim trenucima čovjek cijeni podršku kad mu je najteže." Uz pohvale Dinamu, Džaja je priznao da je Hrvatska najbolja reprezentacija u regiji, dakle jača i od srpske. "To je nepobitno, uostalom ostvarili ste fantastičan rezultat na SP-u 1998. osvajanjem bronce. Sve vrijeme otkako su zemlje bivše federacije samostalne, Hrvatska ima dobru momčad koju je jako teško dobiti. Osim kvalitete igrača, tu je presudan izražen borbeni duh hrvatskih reprezentativaca."

Hrvatska i Srbija su u istoj skupini kvalifikacija za SP 2014., a Džajić je iznio svoja očekivanja. "Tenzija će vjerojatno biti do prve utakmice, ali ne među igračima i trenerima, nego u okruženju koje će diktirati atmosferu. Igrači se znaju, sreću se u Europi, poštuju se. Srbija ima dobre igrače, ali dosad smo vidjeli dvije oprečne prezentacije, jednu slabu u Škotskoj i jednu nadahnutu protiv Walesa. Mnogi su uvjereni da na tih 6:1 možemo graditi optimizam da bismo se mogli plasirati na SP."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo