SRCEDRAPAJUĆI OPROŠTAJ RAKITIĆA OD NAVIJAČA: / Vatreni za kraj objavio emotivan video i snažnu poruku - 'Ginuli smo za hrvatski dres'

Image
Foto: Profimedia

Rakitić se povodom kraja karijere u reprezentaciji odlučio oprostiti i od navijača

21.9.2020.
23:42
Profimedia
VOYO logo

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić odlučio je završiti svoju reprezentativnu karijeru nakon 106 nastupa u kojima je postigao 15 golova za Vatrene.

Rakitić je prvu utakmicu odigrao 8. rujna 2007. protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2008., a samo četiri dana poslije je protiv Andore postigao i svoj prvi pogodak. Posljednji od svojih 15 reprezentativnih pogodaka postigao je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji u pobjedi 3-0 nad Argentinom, a posljednju nastup imao je 13. listopada prošle godine u Cardiffu protiv Walesa (1-1), u kvalifikacijama za EURO 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAŠTO JE RAKITIĆ ZAPRAVO NAP /

USTIO VATRENE? U naponu je snage, nije star, igra vrhunski nogomet. No, postoji i druga strana medalje

Image
ZAŠTO JE RAKITIĆ ZAPRAVO NAP /

USTIO VATRENE? U naponu je snage, nije star, igra vrhunski nogomet. No, postoji i druga strana medalje

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a više ih imaju samo Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštaj od navijača

Rakitić se povodom kraja karijere u reprezentaciji odlučio oprostiti i od navijača. Na Instagramu je napisao vrlo emotivan tekst i uz to je priložio video.

"Teška srca donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, ali odlazim ponosan na sve što sam sa svojim suigračima i prijateljima napravio u najdražem dresu, za koji smo jednako ginuli u prijateljskim utakmicama i u finalu Svjetskoga prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao mali sanjao sam obući dres reprezentacije svoje domovine, a na koncu je taj moj san potrajao 106 utakmica. I sve što smo zajedno postigli kao momčad i kao nacija zauvijek će ostati u mom sjećanju i u mom srcu kao najveće dostignuće moje nogometne karijere.

Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", napisao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo