SRBIJA BRUJI O ŠOKANTNIM 'NALJEPNICAMA IZ ZAGREBA': / Hrvatski i ukrajinski navijači poslali bolesne poruke?

Image

Unatoč svim upozorenjima utakmica između Hrvatske i Ukrajine prošla je bez incidenata.

27.3.2017.
9:04
VOYO logo

Danima uoči kvalifikacijskog susreta pisalo se o dolasku ukrajinskih ekstremista i neredima. Međutim, na kraju smo svjedočili bratskoj atmosferi.

Ukrajinci su došli u miru, te su poručili kako Hrvatsku smatraju prijateljskom zemljom i poručili su putem društvenih mreža kako u Zagrebu ne žele nikakve incidente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKRAJINSKI EKSTREMISTI DOLAZE U ZAGREB! Država želi uzvratiti udarac: Na tajnom sastanku bio i šef hrvatske tajne službe

“Postoji veliki broj hrvatskih dobrovoljaca koji su došli braniti Ukrajinu, što se mora poštovati. U uzvratnom susretu (9. listopada) učinit ćemo sve da hrvatske navijače lijepo ugostimo”, poručili su udruženi navijači nekoliko ukrajinskih klubova.

POTEZ ZA NAKLON DO PODA: Ukrajinci prekrasnom gestom uoči utakmice dirnuli hrvatske navijače

U međuvremenu, ruski novinar Andrej Malosolov na svom je Twitteru objavio fotografiju koja je podigla susjednu Srbiju na noge. Naime, na njoj se nalaze zastave dviju zemalja s porukama 'Srbe na vrbe' i Moskovljane na nož'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je naljepnica pronađena u Zagrebu uoči utamice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrčući se na to Kurir u tekstu naslova 'BOLESNA PORUKA Hrvatski i ukrajinski navijači ujedinjeni: Srbe na vrbe, Ruse na nož!' piše kako su navijači dviju zemalja oblijepili cijeli Zagreb naljepnicama s 'bolesnom porukom'.

OVO NIJE ZA LJUDE: Osvanuo novi sramotni propust organizatora utakmice koji se dogodio u petak na Maksimiru

"Ispod zastave Hrvatske je poruka "'Srbe na vrbe', a ispod zastave Ukrajine piše 'Moskovljane na nož'. Taj slogan usmjeren je prema proruski orijentiranim građanima, a koriste ih tamošnje desničarske stranke", piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic je donio tekst naslova 'NE MOGU BEZ PROVOKACIJA Poruka Hrvata i Ukrajinaca: Srbe na vrbe' u kojem navode kako uvod u susret Hrvatske i Ukrajine nije mogao proći bez provokacija.

"Na jednom od stupova u Zagrebu i na sličnim mjestima osvanule su specijalne naljepnice na kojima je rukovanje ispred zastava Hrvatske i Ukrajine, u čijoj su sredini dvije puške, a ispod piše: 'Srbe na vrbe" i "'Moskvljane na nož", piše Blic te nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

LUDNICA NA TRIBINAMA: Maksimir krcat do posljednjeg mjesta, Jug ovako nije izgledao od Engleza

Image

LUDNICA NA TRIBINAMA: Maksimir krcat do posljednjeg mjesta, Jug ovako nije izgledao od Engleza

"Zašto, samo oni znaju, ali je jasno da nisu odoljeli da porukom izazovu neku reakciju, koja je izostala", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Alo.rs se osvrnuo na post ruskog novinara.

"BOLESNO Hrvati i Ukrajinci: Srbe na vrbe, Ruse pod nož!", naslov je njihova teksta u kojem pišu kako su navijači dviju reprezentacija uoči utakmice odigrane u petak, oblijepili cijeli Zagreb naljepnicama s bolesnom porukom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su što piše na njima te su kao i Kurir pojasnili da je slogan ispod ukrajinske zastave usmjeren prema proruski orijentiranim građanima.

Tijekom utakmice na Maksimiru se nije čulo nikakvo pogrdno skandiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo