NE MOGU DOĆI K SEBI /

Srbi u nevjerici zbog ispadanja Zvezde iz Lige prvaka. Pogledajte reakcije njihovih medija i kako je trener objasnio debakl

Image
Foto: Profimedia

Ispadanje Zvezde iz Lige prvaka u Srbiji je okarakterizirano kao katastrofa

10.8.2021.
23:29
Profimedia
VOYO logo

Šerif je u uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Lige prvaka kao domaćin svladao srpskog prvaka Crvenu zvezdu s 1-0 što mu je uz 1-1 iz prvog susreta igranog prošlog tjedna u Beogradu bilo dovoljno za prolazak dalje. Strijelac važnog pogotka za Šerif bio je Arboleda u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Moldavci će u play-offu igrati protiv Dinama, a Zvezda će nastaviti svoj put u Europa ligi.

Međutim, ispadanje Zvezde iz Lige prvaka u Srbiji je okarakterizirano kao katastrofa kako u nogometnom, tako i u financijskom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE LOŠE... /

Evo koliko je Dinamo do sada zaradio u Europi i koliko može dobiti ako uđe u Ligu prvaka

Image
NIJE LOŠE... /

Evo koliko je Dinamo do sada zaradio u Europi i koliko može dobiti ako uđe u Ligu prvaka

Veliki gubitak

Srpski Telegraf tvrdi kako je ovaj poraz bio posebno bolan posebice zbog velikog financijskog gubitka.

"Zvezda je ovim porazom ostala i bez ozbiljnog novca od UEFA-e, jer da je prošla, imala bi zajamčenih 11.630.000 eura. Zato je ovaj poraz posebno bolan. Navedeni iznos bi ugasio financijski požar na Marakani, gdje u doba korone nije bilo ozbiljnijeg priljeva novca od utakmica, prodaja karata, ali ni od transfera, a rashodi su ogromni zbog skupe momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezdi je presudio gol Arbolede u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada je igrač Sheriffa nadvisio cijelu obranu Zvezde i glavom poslao loptu u mrežu Borjana, koji nije ni reagirao. Ipak, na usporenoj snimci se jasno vidjelo da je Arboleda bio u ofsajdu, ali to pomoćni sudac nije signalizirao, a kako nema VAR-a, gol je priznat, a Zvezda je žestoko oštećena. Međutim, crveno-bijeli su pružili očajnu partiju, ali tako igraju od početka sezone, i to je sada i došlo na naplatu. Zvezda je ispala u najgorem mogućem trenutku, jer sada ima težak posao i u play-offu Europa lige, gdje će igrati protiv poraženog iz dvoboja Young Boys - Cluj", stoji u tekstu Telegrafa.

'Katastrofa u Moldaviji'

Blic u svom tekstu pod naslovom, "Katastrofa u Moldaviji, Zvezda ispala iz kvalifikacija za Ligu prvaka! Tiraspol nova crna točka u Europi", navodi sljedeće.

"Na oko pola sata od početka utakmice se sve dobro razvijalo po Crveno-bijele. Imali su kontrolu, šutirali su već pet puta, dok je protivnik bio prilično nervozan. Za svega tri minute su igrači Sheriffa zaradili čak četiri žuta kartona. Imali su zvezdaši razloga za zadovoljstvo na početku sudačke nadoknade prvog dijela, ali onda… Druga minuta nadoknade i gol Arbolede nakon centaršuta Castanede. Podijeljena krivica za gol ide stoperima Zvezde i golmanu Borjanu, pustili su Arboledu da im pobjegne, a onda je golman prvaka Srbije izuzetno loše reagirao.

Drugo poluvrijeme je bilo slika i prilika Zvezdine eliminacije. Nekoliko čudnih izmjena napravio je Dejan Stanković i u trenucima kada njegovoj momčadi prijeti eliminacija iz kvalifikacija za Ligu prvaka, ubacio je momke koji gotovo nisu ni igrali u posljednje vrijeme. Bili su bolji Crveno-bijeli na startu drugog dijela utakmice, ali je onda ritam opao, što je koristilo domaćinu. Sheriff je to iskoristio i totalno umrtvio ritam. Takvim nogometom došao je do play-offa Lige prvaka, u kojem će igrati protiv Legije ili Dinamo Zagreba", piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener preuzeo krivicu

Na koncu, objašnjenje za debakl stiglo je i od trenera Dejana Stankovića koji je odlučio preuzeti svu krivicu na sebe.

"Ovo je za mene najtužniji poraz. Nisam razočaran mojim momcima, samo tužan. Odgovornost je na meni. Ako treba krivac, to sam ja. Ja sam birao, ja sam mijenjao… Žao mi je što ne idemo dalje. Morat ćemo se potruditi da ovo izvučemo. Znam što smo prošli prije utakmice. Detalji, sitnice, prekid… Taj prekid ne volim, kroz karijeru sam ispadao nakon prekida. Nogomet će se igrati, i prije i poslije nas. Marakana će biti puna, i s nama i bez nas. Zvezda je iznad svega, idemo dalje", rekao je Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo