[VIDEO] BARCELONA ŠOKIRALA REAL U DRUGOM POLUVREMENU: / Suarez, Messi i Vidal su junaci Katalonaca koji rivalima sada bježe 14 bodova

Image
Foto: AFP

Barcelona je u dotukla Real na Santigao Bernabeu i stvorila ogromnu prednost na najveće rivale.

23.12.2017.
14:45
AFP
VOYO logo

Nogometaši vodeće Barcelone dobili su u subotu El Clasico, te su pobjegli Real Madridu na 14 bodova razlike. U derbiju 17. kola prvenstva Španjolske Barcelona je ne stadionu Santiago Bernabeu pobijedila Real sa 3-0, a strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su prvi zaprijetili, u drugoj minuti Ronaldo je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog zaleđa. Barcelona je najbolju prigodu u prvom poluvremenu imala u 29. minuti, ali je Paulinhov udarac obranio vratar Reala. Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu doživjeli smo u 43. minuti. Nakon ubačaja Marcela centarfor Reala Benzema glavom je pogodio vratnicu.

Odlično drugo poluvrijeme

No, u 54. minuti dogodio se ključan trenutak na utakmici. Ivan Rakitić je sa centra poveo kontru Barce i na vrhu kaznenog prostora poslužio je Sergija Roberta koji je produljio za Luis Suareza, a urugvajski napadač pogodio je mrežu za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pogodak Barcelona je zabila u 64. minuti iz penala. No, tome je prethodila akcija u kojoj je Luis Suarez dva puta bio u mrtvoj šansi. Njegov prvi pokušaj obranio je Keylor Navas, a drugi je pogodio vratnicu i odbio se do Paulinha koji puca glavom iz blizine, ali branič Reala Dani Carvajal rukom sprječava pogodak te zarađuje crveni karton. Sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator penala bio je Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću i Rakitiću cijeli susret, Kovi 70 minuta

Nakon toga Barcelona je ima još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Semedo u 80. minuti i Andre Gomes u sudačkoj nadoknadi (90+1) nisu bili precizni. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadonake Aleix Vidal zabija za konačnih 3-0.

Najbolju prigodu za Real u drugom poluvremenu kreirao je Luka Modrić u 78. minuti, ali je udarac Garetha Balea obranio vratar Barce Marc-Andre ter Stegen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić bio na terenu do 72. minute. S druge strane, Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcu i jedan je od najzaslužnijih za uvjerljivi trijumf gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID - BARCELONA 0-3 (Suarez, Messi, Vidal)

REAL MADRID: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kovačić, Kroos; Ronaldo, Benzema

BARCELONA: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Vermaelen, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Paulinho; Messi, Suarez

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90+2' - GOOOOL! Messi se sjurio u kazneni prostor Reala po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Vidal. Njegov šut išao je točno u Navasa, ali lopta se nekako provukla ispod njega i otkotrljala u gol za velikih 3-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - Gomes je prije nekoliko minuta ušao u igru i našao se u velikoj prilici, ali njegov je udarac završio visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Messi je opalio iz voleja sa ruba šesnaesterca, ali Navas je bio na razini zadatka i zaustavio njegov pokušaj

82' - Ponovno je zaprijetio Real! Brzu su akciju odigrali nakon kornera, a jedan je ubačaj zapeo za ruku Rakitića, ali sudac se nije oglasio. Lopta je došla do Ramosa koji je snažno tukao, ali Ter Stegen ponovno izlazi kao pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Sada se u velikoj prilici našao Semedo koji je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali Navas je uspio skrenuti njegov udarac u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Najveća prilika za Real u nastavku! Modrić je uputio prizemnu loptu u sredinu gdje je na petercu bio Bale, ali njegov šut nije bio dobar i Ter Stegen je uspio obraniti njegov udarac.

73' - Iz igre su izašli Kovačić i Casemiro, a Zidane je priliku dao Baleu i Iscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Barca ne posustaje. Sakrili su loptu od Madriđana i ne dopuštaju im niti bilo kakav prekid kako bi obavili zamjenu. Messi se našao u lijepoj prilici i pucao nisko, ali Navas se odlično snašao i obranio njegov pokušaj

64' - GOOOOL! Messi je povukao i uposlio Suareza koji u situaciji jedan na jedan pucao slabo i Navas brani njegov udarac. Lopta se vraća do Argentinca koji ponovno upošljava Suareza koji sada pogađa vratnicu, a lopta se odbija do Paulinha čiji pokušaj glavom Carvajal preočito blokira rukom. Iako je Barca ugurala loptu u mrežu, sudac je pokazao na bijelu točku i Carvajala poslao u svlačionicu, a Messi je bio nepogrešiv i Barca vodi 2-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Ponovno je u velikoj prilici bio Suarez na asistenciju Messija, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

54' - GOOOOOL! Suarez je doveo Barcu u vodstvo! Rakitić je povukao jednu kontru i ponovno je bez problema došao do kaznenog udarca Reala, gurnu loptu Robertu koji je u sredini pronašao Suareza koji nije imao težak posao, odlična akcija Barcelone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Barcelona je nešto odlučnije krenula u drugo poluvrijeme i čuva loptu u svojim nogama. Rakitić se ušetao u kazneni prostor Reala i odlučio potražiti Suareza koji je ubacio poprilično bezopasno te je ostao dojam da je Barca mogla više profitirati da se naš reprezentativac odvažio na udarac

47' - Ronaldo se zaigrao i s nekoliko se bicikala riješio čuvara i opalio po golu Ter Stegena, ali udarac je bio slab i završio je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Santigao Bernabeu!

45+1' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA, REZULTAT JE 0-0.

45+1 - Messi je pokušao iz slobodnog udarca s tridesetak metara, ali nije to bilo opasno.

42' - VRATNICA! Benzema je pucao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, ali lopta je završila u stativi.

41' - Pritisnuo je sada Real, lopta je dugo bila pred golom Barcelone, a na kraju je s 18 metara pucao Modrić, poslavši loptu daleko od gola.

39' - Još jedna dobra šansa za Barcelonu. Messi je nabacio s lijeve strane, Paulinho pucao glavom, a Navas izbio u korner.

34' - Opet je bilo opasno pred golom Barcelone i opet je sve krenulo od Modrića. Ovaj put je gurnuo loptu Ronaldu na desnoj strani, ovaj je nabacio u sredinu, ali Benzema se spetljao i upropastio priliku.

31' -Velika prilika i za Real! Modrić je opet proigrao Ronalda, ovaj se sjurio po lijevoj strani i pucao iskosa, a Ter Stegen je izbio u korner.

30' - Gosti su tražili jedanaesterac nakon kontakta Carvajala i Piquea, ali sudac se nije oglasio.

30' - Velika prilika za Barcelonu! Messi je sjajno proigrao Paulinha koji je utrčao u prostor i pucao, ali Navas je obranio i izbacio loptu u korner.

28' - Dvaput je sada s lijeve strane nabacivao Marcelo, ali Barcelonini igrači su u oba navrata izbili loptu.

26' - Raspoloženi Modrić je sada proigrao Kovačića, a njegov pokušaj nabacivanja s desne strane Katalonci su izbili u korner iz kojeg u konačnici nije bilo ništa.

24' - Konačno je bilo malo opasnosti i pred Realovim golom: najprije je Messi nabacio iz kornera, a potom je i Rakitić ubacio s lijeve strane. Uspjeli su to, međutim, domaći riješiti.

21' - Modrić je gurnuo Ronalda u šansu, ali ovaj je opet sve zakomplicirao i gosti su to očistili.

18' - Modrić je presjekao napad Barcelone i jurnuo prema naprijed. Vermaelen ga je zaustavio prekršajem i dobio žuti karton.

16' - Barcelona je i dalje u podređenom položaju, nemaju Katalonci nikakve ideje.

13' - Iniesti se ukazivala pomoć nakon prekršaja Carvajala, ali čini se da će kapetan Barcelone moći nastaviti utakmicu.

10' - Kakva prilika za Real. Sjajno se probio Kroos po lijevoj strani i poslao loptu u sredinu za Ronalda, ali Portugalac ju je uspio promašiti.

8' - Real je raspoloženiji i odlučniji na početku utakmice, gosti su zasad samozatajni.

5' - Carvajal je opalio iz velike daljine, ali bio je to lagan posao za Ter Stegena.

4' - Ronaldo se probio po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor, ali Pique je izbio loptu u aut.

2' - Kratko je trajala radost na Bernabeuu. Ronaldo je glavom smjestio loptu u mrežu nakon kornera, ali gol je opravdano poništen zbog zaleđa.

1' - POČELA JE UTAKMICA!

0' - Real Madrid nije izgubio nijedan El Clasico (dvije pobjede, jedan remi) s Kovačićem u početnoj postavi.

0' - U sastavu Barcelone je naš Ivan Rakitić, vrh napada je rezerviran za Messija i Suareza, a iza njih će biti Paulinho.

0' - Trener Reala Zinedine Zidane iznenadio je uvrštavanjem našeg Matea Kovačića u početnu postavu. Kovačić je dobio mjesto ispred Isca, ali i Balea za kojeg je dio španjolskih medija nagađao da će zaigrati od prve minute. Dakako, Luka Modrić je također u početnoj postavi.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo