PANDORINA KUTIJA

SPREMAJU SE UZDRMATI ŠPANJOLSKI NOGOMET: Barcelona želi dovesti zvijezdu Real Madrida

Barcelona se sprema uzdrmati španjolski nogomet i otvoriti ‘Pandorinu kutiju’.

Naime, prema pisanju katalonskog dnevnog sportskog lista Munda Deportiva, Barcelona u svoje redove želi dovesti Isca (24). Ovaj sjajni veznjak Los Blancosa ugovorom je vezan za svoj klub do 30. lipnja 2018. godine, ali još uvijek nije dogovorio produljenje ugovora s Realom.

GOROPADNI REAL MADRID PROJURIO ANDALUZIJOM: Europski prvak na impresivan način prekinuo negativan niz

Kataloncima se zagolicala mašta

To je zagolicalo maštu Kataloncima koji sad vide svoju priliku za dovođenje igrača s kojim su bili blizu potpisivanja ugovora 2013. godine. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu više je puta istaknuo kako je Isco igrač po njegovom ukusu.

Mundo Deportivo javlja i kako je Barcelona spremna platiti otkupnu klauzulu kako bi on postao slobodan igrač. Međutim, postoji jedan veliki problem. Naime, između Reala i Barcelone postoji nepisani pakt, dogovor, po kojem klubovi neće jedni drugima uzimati igrače, razgovarati s njima i vršiti pritisak na iste u svrhu dogovora i konačnog dovođenja. To je dogovoreno nakon “slučaja Figo” koji je potresao španjolski nogomet.

Još se pamti ‘slučaj Figo’

Figo je od 1995. do 2000. godine igrao za Barcelonu, a onda u senzacionalnom transferu prešao u Real i postao omražena ličnost u Kataloniji. Međutim, Madriđani su prekršili taj dogovor. Prošlog ljeta su, prema pisanju Mundo Deportiva, htjeli ponoviti “slučaj Figo” i dovesti Neymara, ali ostalo je samo na tome. Madridski novinari to su objasnili time da je Real još prije Barcelone htio dovesti Brazilca u svoje redove.

Isco je i sam svjestan da bi napuštanjem Santiago Bernabeua i odlaskom na Camo Nou otvorio “Pandorinu kutiju” i izazvao negativne reakcije navijača u Madridu. Prema Transfermarktu, Iscova vrijednost procijenjena je na 35 milijuna eura.

Povratak na Net.hr