Sprema li se u Dinamu nova senzacija?

Ćiro Blažević otvoreno je priznao da bi prihvatio poziv da u Dinamu naslijedi Vahu. 'Znam da sam ja jedino rješenje. Ali dobro, neka Mamić samo luta.

8.5.2011.
12:20
VOYO logo

U Dinamu je dan nakon incidenta između Zdravka Mamića i Vahida Halilhodžića bilo 'sablasno' mirno. Vaha nije održao najavljenu konferenciju za medije pa je samim time izostala i reakcija kluba.

Mamić je tek poručio kako se "danas neće ništa događati". Vaha, koji je otprilike koji kilometar zračne linije od Maksimira šetao psa, je tek gestom potvrdio da je bilo i naguravanja u svlačionici, dok je francuskim novinarima otvorio dušu i otkrio da mu je "Mamić spominjao majku i da preko toga ne može prijeći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno pitanje o kojem se raspravljalo jest je li Vaha dao ili dobio otkaz, odnosno je li mu klub dužan još 1,35 milijuna eura ili ne (Vaha je potpisao trogodišnji ugovor na 900 tisuća eura po sezoni op.a.). Dinamo je, naime, jutro nakon incidenta na internetskoj stranici objavio kako "glavni trener nije došao na trening" te vođenje prve momčadi povjerio Mariju Totu, a Mamićevu rečenicu Vahi "danas se rastajemo" 'diplomat' Mirko Barišić ne tumači kao otkaz:

"Kakav otkaz, pa sam je odstupio. Prerano je govoriti o novim rješenjima, trebamo se koncentrirati na završetak sezone i istovremeno raditi planove za novu sezonu i Europu", kaže predsjednik Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 'razbacivanjima' imenima koja bi mogla naslijediti Vahu pojavilo se i ono Ćire Blaževića.

"Nitko sa mnom, sine moj, nije kontaktirao, iako znam da sam ja jedino rješenje. Ali dobro, neka Mamić samo luta", izjavio je Ćiro, koji u Zagrebu čeka odlazak u Kinu gdje je izbornik olimpijske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je Mamića, vidim kakve probleme ima, u kakvoj je situaciji. Ma ne, neće me nazvati. Volim ja njega, iako se često svađamo, iako je između nas bilo dosta turbulentnih situacija", mirno je govorio Blažević, jedini od spominjanih kandidata koji se izjasnio da bi došao na poziv maksimirskog kluba.

"Neće se to dogoditi. Mamić misli da sa mnom ima samo problema", potiho je zaključio Miroslav Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sad i Mamić zna da je kum spreman prihvatiti poziv. Uostalom, Dinamov direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko je zvao Ćiru na kavu. A na dan kad su se Mamić i Halilhodžić sukobili, Ćiro je, navodno, bio u klubu.

Branko Ivanković: "Nisam razgovarao s Dinamom i nisam kandidat za trenera. Nisam zainteresiran. Situacija u Dinamu je turbulentna, mi jesmo u dobrim odnosima, ali moj bi dolazak donio neželjene priče. U klubu je stvorena atmosfera linča, a ozračje u klubu je važno. I sad da dođem ja koji iritiram medije bilo bi još gore, a igračima teže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Kuže: "Mislim samo na pripreme Albanije za utakmicu s BiH. Sada nemam ambicija preuzeti Dinamo. Jednostavno, imam respekt i obvezu prema ljudima u albanskom savezu, koji su prema meni iznimno korektni, nemam ih pravo ostaviti".

Zlatko Kranjčar: "Šokantan mi je Halilhodžićev rastanak s Dinamom, zatečen sam. Danas je vrijeme dijaloga, a očito je da je dijalog izostao. Nisam slobodan, to se zna, i nisam među kandidatima. Imam posao u Crnoj Gori i želim ga završiti na najbolji način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Zdravko Mamić

Vezani članci:

arti-201105060814006 arti-201104280180006 arti-201104190519006 arti-201104250026006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo