STRUČNA ANALIZA / Specijalist za engleski nogomet: 'Smiješno mi je kako su Gvardiola pustili igrači Reala. Kao neće on. Majstorski im je zabio'

Image
Foto: Profimedia

Branko Strupar dao je za Net.hr stručnu analizu jučerašnjeg četvrtfinalnog programa u Ligi prvaka

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

10.4.2024.
6:40
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid i Manchester City sinoć su na Santiago Bernabeuu odigrali ludu prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka u kojoj su zaigrala tri elitna hrvatska nogometaša. Luka Modrić je ušao u igru za Real u 71., dok su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol igrali svih 90 minuta za City.

Image
Majke bi ga za zeta htjele /

'Nemoguće je Gvardiola ne voljeti. Osvaja sve, posebno žene'

Image
Majke bi ga za zeta htjele /

'Nemoguće je Gvardiola ne voljeti. Osvaja sve, posebno žene'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Golijada

Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71). Uzvratni susret Cityja i Reala na rasporedu je 17. travnja u Manchesteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je od Sofascorea dobio ukupnu ocjenu 7.8, najviše od svih u utakmici. Zabio je Joško prvijenac sa City i to kakav. Spektakularno desnom, slabijom nogom, sa 20 metara. Baš šmekerski.

Image

OVDJE pogledajte Gvardiolovu majstoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici večeri, onoj na Emiratesu, lider engleskog prvenstva Arsenal i Bayern odigrali su 2-2. Za Arsenal su zabili Buyako Saka (12) i Leandro Trossard (76), a za Bayern Serge Gnabry (18) i Harry Kane (32pen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Strupar, specijalist za engleski nogomet, prokomentirao nam je uzbudljiv četvrtfinalni program u Ligi prvaka.

'Majstor Gvardiol im pospremi majstorski'

Gvardiol je zabio brutalan gol. Nasmijao nam se na to Branko onako simpatično, pobjednički...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smiješno mi je kako su ga pustili igrači Reala. Kao ono neće on, ma neće... i čovjek im pospremi kao najveći majstor. Lopta je Gvardiolu malo pobjegla u kontroli. Kroos je bio na njemu, odavao je dojam kao neće Joško pucati, ma neće... a majstor im pospremi majstorski i to je Krossu bila zadnja sekunda na utakmici. Odmah ga je Ancelotti mijenjao. Onda je Luka ušao u igru. Odlična utakmica puna preokreta. City je poveo u 2. minuti, Real se vratio, City opet poveo sa dva vezana gola i točka na i za 3-3 Kraljevi onako kraljevski. Najrealniji je rezultat 3-3. Fantastično. Vrhunski spektakl", priča nam Branko Strupar koji je igrao tijekom karijere za NK Špansko, Genk u kojem je ostavio značajan trag (201 nastup i 131 gol, prema podacima s interneta), Derby County, Dinamo. Tri je godine igrao i za Belgiju i istinska je legenda belgijskog nogometa. Nikad nije zaigrao za Hrvatsku kao napadač.

Branko nam je prije utakmice otkrio i jedno svoje zapažanje. Dakle, City za njega nije tako moćan kao prije. Strupar obožava engleski nogomet, iako će i za, primjerice, La Ligu, Serie A i Bundesligu reći da su ekstra jake lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam da nitko nije favorit u Madridu. Čudno kako Pep nije koristio ni De Bruynea niti moj Belgijca brzog poput munje Jérémyja Dokua. Nije Pep puno mijenjao, ali čudne su mi neke stvari postale u igri Cityja. Vidim Stones se ubacuje kad su gubili u zadnju trećinu. Imaš tu De Bruynea na klupi, imaš Jérémy Dokua kojeg sam spomenuo. Uspjeli su okrenuti, ali opet. Nitko nije favorit niti u uzvratu na Otoku. Manchester City ima jedan detalj u igri koji ih razotkriva.

Image
Foto: Profimedia

'City nema više onu tečnost u igri'

"Nemaju više onu tečnost. Duga ozljeda De Bruynea. Po meni, jedan od bitnijih faktora je İlkay Gündoğan koji je otišao. Treba vremena da se posloži oko Kovačića. İlkay Gündoğan je zabio 16 golova čini mi se, što je nevjerojatno za veznog igrača. Igra im se prošle sezone bila nekako protočnija. Kovačić nije toliko u završnici, on dolazi iz drugog plana. İlkay Gündoğan je bio uvijek tu negdje. Zdravi De Bruyne, konkretniji je bio Erling Braut Håland. Imaju problema i u obrani. Naravno imaju i veliki kadar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratio je paralelno Strupar i događanja na Emiratesu.

"Vidim sam kako je lijepo Saka zabio za 1-0 i onda okrenem na Real i City i naravno, Bayern k'o Bayern, zabije u 14 minuta dva pogotka. Rekao sam da nikad Bayern ne treba otpisivati, Oni su ipak Bayern. Gube, misliš da će se raspasti. Ma vraga. Okrenu Bavarci utakmicu i na kraju je završilo 2-2. Realno. Još jedna velika utakmica. Sva 4 kluba mogu dalje i to je ono što veseli. Tek sad ne znam niti bi prognozirao tko će proći dalje. Ne može se to znati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kovačić je bio odličan, Luka standardno dobar'

Mateo i Luka, kako su mu oni odigrali?

"Kova je bio odličan. Bilo ga je svugdje. Povezivao je redove i radio ono što se od njega očekuje. Ja osobno od njega očekujem da između tih linija osjeća prostor, probija kroz linije, ima taj prvi korak s kojim s loptom puno osvaja. Tu radi razliku. Modrić je bio standardan. Uđe i nešto napravi. Sudjelovao je i kod gola za 3-3. Imaš osjećaj da je stalno imao loptu u nogama kad je ušao zadnjih 19 minuta. Za njega se ne čudim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bi li imalo smisla da se Luka vrati u Dinamo?

"(Smijeh). Ne znam, njegova odluka. Ja bih to volio, drago mi je i zbog Perišića što se vratio u HNL, nadam se da neće imati posljedica zbog prevelike želje za povratkom nogometu nakon ozljede. Zdravlje je ipak na prvom mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Danas su od 21.00 na rasporedu prve četvrtfinalne utakmice Atletico Madrid - Borussia Dortmund i PSG - Barcelona.

"Atletico ima prolaznu situaciju. Izbacili su jednog Intera koji je fantastičan u Italiji. Na Wanda Metropolitanu Atletico je teško prolazan, nitko ih ne želi dobiti, igrati s njima jer su pakleno neugodni. Taj par je nekako najpodcijenjeniji možda par, 'najslabiji'. PSG i Barcelona je puno zvučniji match up. To je svemirska utakmica", zaključuje Branko Strupar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo