LA LIGA IPAK NE SELI U SAD? / Otvoreni rat u španjolskoj - Predsjednik saveza napao šefa Primere – 'Taj dokument je bezvrijedan!'

Image
Foto: AFP

Utakmica između Girone i Barcelone igrat će se u Sjedinjenim Američkim Državama

8.9.2018.
15:52
AFP
VOYO logo

Prije par dana vodstvo španjolske La Lige potvrdilo je da će se prvenstvena utakmica između Girone i Barcelone igrati u Miamiju i tako postavilo presedan gdje se prvenstvo jedne od pet velikih europskih liga prvi put igrati van granica te zemlje. Međutim, nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Španjolskog nogometnog saveza.

Luis Rubiales, predsjednik RFEF-a (Španjolski nogometni savez), obrušio se bez zadrške na Javiera Tebasa, predsjednika La Lige, u velikom intervjuu sa Sidom Loweom za Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javier Tebas razgovarao je sa svima osim sa ljudima s kojima je morao razgovarati. Pokazao je potpuni manjak poštovanja, ponašao se neshvatljivo i nevjerno. On očekuje puno od drugih ali njegovo ponašanje je nedolično. Nismo niti razgovarali o čitavoj situaciji", rekao je Rubiales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premještanje natjecanja [španjolske prve lige] negdje drugdje predstavlja invaziju na tu državu. On je u potpunosti ignorirao igrače, čak i klubove, potpisao je ugovor sa privatnom državnom na deset ili petnaest godina. Njegovo ponašanje je grozno", dodao je predsjednik RFEF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tebas tako postupa sa svima. Da budem direktan – on je bezobrazan. Potpisao je dogovor koji nije na njemu da potpiše. Ono što je on potpisao je bezvrijedno. Ne znači ništa bez naše autorizacije, vidjet ćemo što će biti s tom utakmicom", zaključio je Rubiales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo