ŠPANJOLCI SE KLANJAJU KOVAČIĆU: / 'Pokazao je da vrijedi, bio je hrabar i odlučan'

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY
9.12.2015.
10:48
AFP, SERGEI SUPINSKY
VOYO logo

Točno tri mjeseca i 18 dana bilo je potrebno Mateu Kovačiću da zabije svoj prvi pogodak za Real Madrid. Neki će reći puno previše, no ti koji tako misle očito nisu svjesni konkurencije u Real Madridu i procesa prilagodbe na igru Madriđana. Uz to, Kovačića je u tom procesu mučila i navodna ozljeda koja ga je izbacila iz stroja.

Igrač doveden iz milanskog Intera 19. kolovoza je po svom dolasku u Madrid iskoristio ozljede igrača poput Kolumbijca Jamesa Rodrígueza i Garetha Balea te je postao prvom zamjenom i povremeno počinjao susrete. Tako je Kova na početku sezone bio dvanaesti igrač madridske momčadi te je sudjelovao u svim utakmicama, da bi nakon toga jednostavno-nestao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez ga hvalio, stavljao ga u igru s Modrićem i onda je - nestao

Benitez ga je tada hvalio na novinskim konferencijama i davao mu priliku da bude u isto vrijeme na terenu sa svojim reprezentativnim kolegom i prvom violinom momčadi Lukom Modrićem, iako je na početku rekao da je doveden kao zamjena za Modrića. Očito je Benitez to radio kako bi se Kovačić lakše opustio u igri uz svog sunarodnjaka. No, u studenom je Kovačić odigrao samo devet minuta i to protiv PSG-a u Madridu. To mu je ujedno bio jedini nastup u zadnjih šest utakmica.

Image
Foto: AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Misterij je, pak, nastao krajem listopada u Parizu kada se pojavila vijest da se hrvatski nogometaš ozlijedio na treningu neposredno prije utakmice. Real Madrid tada nije objavio vijest o ozljedi niti je kasnije dao bilo kakvu informaciju. Svi su se pitali gdje je nestao Hrvat. I onda, trener Reala Benitez dao mu je priliku u prvih 11 u srazu protiv švedskog Malmöa i Kovačić je to iskoristio na najbolji mogući način, zabivši pogodak, svoj prvi u kraljevskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi puta osjetio kako je to zabiti gol za Real

Kovačić je postigao gol u 70.minuti nakon što je natrčao na odbijenu loptu. Napadač Jesé je uputio udarac s desne strane, a vratar obranio nogom na prvoj stativi te se lopta odbila po sredini gdje ju je hrvatski reprezentativac dočekao na udaljenosti od dvanaest metara te udarcem iz prve poslao u nebranjeni dio mreže. To mu je bio prvi gol za Real Madrid od kada je ljetos prešao iz milanskog Intera.

"Mateo Kovačić je po prvi puta osjetio kako je to zabiti gol za Real Madrid u svojoj vrlo dobroj predstavi protiv limitirane momčadi Malmöa", počinje tekst Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijenjen u 76. minuti

Kovačić je igrao u sredini terena u formaciji 4-3-3, a zamijenjen je u 76 minuti kada je umjesto njega ušao Denis Čerišev. Ruski napadač je, pak, prošli tjedan izašao u kup utakmici s Cádizom kako bi ušao Kovačić no s obzirom da Čerišev nije imao pravo nastupa zbog skupljenih žutih kartona Real Madrid je diskvalificiran iz kupa.

"21-godišnji hrvatski internacionalac sudjelovao je u napadima svoje momčadi, pokazujući i da se ne boji defenzivnih zadaća. Samo koju minutu prije nego što ga je Benitez zamijenio za Denisa Čeriševa, bivša zvijezda Intera okrunila je svoju sjajnu igračku noć na Santiago Bernabeu zabivši za Real po prvi puta u karijeri. Pokazao je da vrijedi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što veseli je da je Kovačić poslao poruku Benitezu da može odraditi sve zacrtano od strane struke kluba. I to je jako dobro. Benitez vjeruje Kovačiću, Benitez zna kakav talent posjeduje Hrvat, ali u Realu se gledaju i neke druge stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazao kvalitetu

Gledaju se golovi, konkretni doprinosi u igri i bitno je iskoristiti svaku datu priliku. Jer, u u ovako jakoj konkurenciji koja vlada u Realu, svaka prilika je bitna i ako ju ne iskoristite, postoji velika mogućnost da se netko drugi nametne ispred tebe i onda polagano padaš u zaborav. A to ne bi bilo dobro za Kovu.

"Doprinos Kovačića igri Reala je svakom utakmicom sve veći i veći. Porotiv Šveđana se sjajno slagao u veznom redu sa Jamesom Rodríguezom i Casemirom. Bio je hrabar i dovoljno odlučan da uđe u kazneni prostor Malmöa i da se nađe u nekoliko prilika i to se na kraju isplatilo", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta Kovačić je prokomentirao svoju igru, pobjedu Reala i svoj prvi gol za Real.

"Sretan sam zbog prvog gola za Real Madrid. Bila je ovo velika pobjeda", poručio je nakon što je Real Madrid osigurao prvo mjesto u skupini A Lige prvaka i izborio plasman u osminu finala", izjavio je Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo