ŠPANJOLCI, GRCI I GRUZIJCI NE PRIZNAJU KOSOVO: / Protiv njih će sad morati igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo, u cijeloj njihovoj kvalifikacijskoj skupini Kosovo kao samostalnu zemlju priznaju smo - Šveđani

7.12.2020.
21:13
Profimedia
VOYO logo

Osim što je današnji ždrijeb kvalifikacijskih skupina za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. donio Hrvatskoj zanimljivu skupinu, isto tako moglo bi se reći za situaciju u skupini B u kojoj je ples kuglica spojio Španjolsku, Švedsku, Grčku, Gruziju i Kosovo.

S nogometne strane gledano, ovo je jedna vrlo dobra kvalifikacijska skupina koja će zasigurno ponuditi gledateljima kvalitetne utakmice, no stvari postanu komplicirane kad se ova skupina gleda s diplomatske strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, iako je FIFA odavno dozvolila Kosovu da se kao reprezentacija natječe u njihovim natjecanjima, u ovoj ih skupini priznaju samo Šveđani. Španjolska Marca piše kako Španjolci, na čelu s vlasti u Madridu podržavaju Srbiju u tvrdnjama da je "Kosovo zapravo dio Srbije".

Madridsko protivljenje samostalnosti Kosova počiva na strahu ili prijeziru ideje odvajanja Katalonije od ostatka Španjolske pa su u odvajanju Kosova od Srbije vidjeli problem. Kao i Španjolci, Kosovo ne prihvaćaju niti Grci niti Gruzijci, no svejedno će morati protiv njih igrati u ovim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOVENIJOM JE GLASNO ODJEKNULA VIJEST DA ĆE IGRATI S HRVATSKOM: /

Pogledajte što slovenski mediji pišu nakon ždrijeba

Image
SLOVENIJOM JE GLASNO ODJEKNULA VIJEST DA ĆE IGRATI S HRVATSKOM: /

Pogledajte što slovenski mediji pišu nakon ždrijeba

Put do Mundijala

U europskim kvalifikacijama sudjelovat će 55 reprezentacija koje su podijeljene u 10 skupina - pet skupina sa po pet reprezentacija, te pet skupina sa po šest ekipa. Pobjednici direktno odlaze na mundijal, a deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije. U play-offu će se dijeliti još tri karte za SP, a 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri skupine sa po četiri reprezentacije. Bit će to format kao i u nedavnom play-offu za Europsko prvenstvo s polufinalima i finalima u svakoj od tri skupine.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenoga 2021. godine, dok je play-off od 24. do 29. ožujka 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Wakrah, Al Rayyan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo