PRVI ČOVJEK UKRAJINSKOG NOGOMETA U HRVATSKOM DRESU: / 'Mi ćemo platiti Vukojevićevu kaznu'

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Vidin i Vukojevićev video u Ukrajini je dočekan pljeskom

10.7.2018.
15:14
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Ukrajinski nogometni savez ponudio je platiti 15.000 švicarskih franaka kazne kojom je Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije odlučila kazniti Ognjena Vukojevića zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.

Iza brojki Propozicija nalazi se 'ponašanje suprotno načelima fair-playa' zbog čega je uz njegovu funkciju 'suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji' već stoji i 'dosadašnji'. Iza 'ponašanja suprotno načelima fair-playa', pak, nalazi se video koji je razbjesnio rusku javnost. Vukojević i Domagoj Vida, bivši suigrači iz redova reprezentacije i kijevskog Dinama snimili su ga u svlačionici i u svoje i slavlje hrvatske reprezentacije uvukli politiku korištenjem riječi koje Ukrajinci koriste suprotstavljajući se Rusima u oružanom sukobu na istoku svoje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci spremni pomoći

Snimljeni video u Ukrajini je, razumljivo, dočekan u drugačijem raspoloženju pa je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Andrij Pavelko, odjeven u hrvatski dres i sa šalom koji ističe privrženost bojama Vatrenih, potvrdio da su on i ostali članovi Ukrajinskog nogometnog saveza ponudili platiti kaznu koju je Vukojević dobio. Pomoći će mu pokriti i sudske troškove želi li se žaliti na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo