Slaven Bilić se rasplakao

U Splitu je u subotu održana komemoracija za legendarnog nogometaša Hajduka i reprezentacije Vinka Cuzzija, koji je preminuo u Zagrebu 8. prosinca san nakon operacije u 72.

10.12.2011.
16:04
VOYO logo

Na komemoraciji u poljudskoj kino dvorani su bili brojni splitski sportski djelatnici, a među njima i izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, koji je i zaplakao. Cuzzi je rođen u Splitu 11. srpnja 1940. godine, a za seniorsku momčad Hajduka debitirao je 1958. i u sljedećih 11 godina nastupio 434 puta.

Kao kapetan momčadi sudjelovao je u prvom Hajdukovom osvajanju Kupa Jugoslavije u sezoni 1966./67. kada su Bili na Starom placu pored Plinare pobijedili u finalu Sarajevo rezultatom 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je osam utakmica. Bio je intelektualac i pravi džentlmen u kopačkama. Nositelj je Zlatne hajdukove kapetanske trake.

Po završetku igračke karijere bio je član Uprave kluba, predsjednik Skupštine, ali i uspješan sudac županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cuzziju su počast došli odati bivši suigrači te brojni drugi sportski velikani grada pod Marjanom, dok je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš održao govor.

Ovom prilikom nije želio davati nikakve izjave o svojoj ulozi u hapšenju članova IO-a HNS-a Željka Širića i Stjepana Djedovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cuzzi je u popodnevnim satima na splitskom groblju Lovrinac ispraćen na vječni počinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo