Slaven Bilić priznao: 'Uskoro odlazim!'

'Velika je čast trenirati hrvatsku reprezentaciju, ali šest je godina sasvim dosta.

17.3.2011.
19:21
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić je u intervjuu za francuski L'Equipe izjavio da se nakon EURO-a 2012. namjerava oprostiti s reprezentacijom.

"Velika je čast trenirati hrvatsku reprezentaciju, ali šest godina je sasvim dosta. Želim se okušati u nekom klubu, nedostaje mi dnevni nogometni ritam", izjavio je Bilić, koji nije otkolinio mogućnost da će završiti u nekom francuskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nemoguće. No iskreno, zbog poznavanja jezika radije bih u englesku ili njemačku ligu. Francuski donekle i razumijem, ali ga ne govorim", objasnio je Bilić.

Izbornik nogometne reprezentacije se osvrnuo i na već mnogo puta prepričani incident sa Laurentom Blancom u polufinalu SP-a 1998. godine, kad je francuski branič dobio crveni karton zbog kojeg je morao propustiti finalnu utakmicu s Brazilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da će me taj detalj u Francuskoj pratiti do smrti. Žao mi je što Laurent nije nastupio u finalu, ali sam si je kriv jer me udario. Istina, taj udarac nije bio jak poput Tysonova, ali postojao je i zato mu se neću ispričati", kaže Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesporazum će imati priliku izgladiti već 29. ožujka kada će hrvatska reprezentacija na Stade de Franceu biti gost Francuske, čiji je izbornik upravo Laurent Blanc.

Zanimljivo, Bilić i Blanc sreli su se i prošloga rujna u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to na jednom UEFA-inom seminaru. Popili smo zajedno kavu i nekoliko minuta razgovarali. Poželjeli smo jedan drugome sreću u kvalifikacijama za EURO", zaključio je hrvatski izbornik.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo