Nane objasnio /

Slaven Bilić na američkoj televiziji objasnio zašto su Hrvati tako dobri u sportu: 'Rat nas je ojačao, a Luka…on je poseban'

Image
Foto: screenshot YouTube

Tema je to o kojoj Bilić može satima govoriti s velikim žarom, a tako je bilo i ovog puta

7.4.2022.
10:00
screenshot YouTube
VOYO logo

Real Madrid je u srijedu navečer pobjedom 3:1 na gostovanju kod Chelsea napravio veliki korak prema polufinalu Lige prvaka. Kraljevski klub je do trijumfa došao hat-trickom Karima Benzeme.

Naš Luka Modrić upisao je asistenciju za drugi gol Reala i sve u svemu odigrao solidnu utakmicu. S druge se strane našao njegov programirani nasljednik u dresu Vatrenih, Mateo Kovačić koji je ušao u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon ovog ogleda diljem interneta se širi video sa CBS-a gdje je kao stručni komentator gostovao bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. On je u društvu Jamiea Carraghera i Micah Richardsa govorio o utakmici, ali i voditeljici Kate Abdo pokušao odgovoriti na pitanje 'što je tajna hrvatskog sportskog uspjeha'.

Image
kakav golgeter /

Karim Benzema se jučerašnjim hat-trickom upisao u povijest: Pogledajte u kakvo je društvo ušao

Image
kakav golgeter /

Karim Benzema se jučerašnjim hat-trickom upisao u povijest: Pogledajte u kakvo je društvo ušao

'Opet se moraš boriti za nešto'

Tema je to o kojoj Bilić može satima govoriti s velikim žarom, a tako je bilo i ovog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često me pitaju to pitanje. Ali nije tako samo u sportu, imamo sjajne ljude, liječnike… U sportu smo dobri jer smo fizički dosta dobri, mentalno smo jako jaki, a djeca su i dalje na ulicama. Ne kao prije, ali jesu. Imamo dovoljno opreme i izvora za pomoći djeci. Ipak, nemamo dovoljno, nemamo toliko novaca, opet se moraš boriti za nešto. Ništa nije garantirano", rekao je Bilić uvodeći svoje sugovornike u temu, a onda nastavio.

"Mi smo jako mali. Ako napraviš nešto dobro svi će znati, ako napraviš nešto loše, svi će vas pokopati. Iako smo mali, očekivanja su uvijek ogromna. Naše prvo natjecanje bio je Euro 1996. godine. Ljudi su očekivali da ćemo osvojiti. Takvi su i nogometaši, uvijek mislimo da možemo pobijediti najbolje", priča Bilić.

Rat je igrao važnu ulogu u sportskom identitetu 

Voditeljica je povukla paralelu između Ukrajine danas i Hrvatske tijekom prvih njenih velikih natjecanja. Poveznica je, naravno, rat koji itekako djeluje na psihu, ali i zajedništvo ne samo sportaša već i cijelog naroda.

"Nažalost, to pomaže. Za vrijeme rata većina nas je igralo van Hrvatske, nismo bili u vojsci. Bili smo hrvatski ambasadori na nogometnim terenima, ali htjeli smo dati sve za svoju zemlju. Zbog svega što se događalo postaneš još ponosniji, još motiviraniji, ali i odgovorniji prema svojoj zemlji", objasnio je Bilić kako su ratna zbivanja u 90-ima utjecala na njega i njegove suigrače iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedan je od najboljih ikad'

Nije Bilić stao samo na tome, već je i detaljno analizirao Modrića i njegovu ulogu u svjetskom nogometu.

"Uvijek smo imali dobre igrače, ali Luka je poseban. Mnogi sjajni igrači koji su dobri s loptom, ne vole se braniti, treba im pomoć dok nekoga brane, ali ne i Luki. On pomaže drugima. Pravi je vođa na terenu. On je najkompletniji vezni igrač, rekao bih, ikada. Nisam objektivan kad pričam o Modriću, ali on je definitivno jedan od najboljih veznjaka ikada. Ikada', efektno je poentirao bivši izbornik koji je Modriću omogućio reprezentativni debi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo