PUNI HVALE /

Škoti o usporedbi Dinamove zvijezde s Modrićem: 'Njegov stil sličniji je drugom legendarnom Vatrenom'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zanimljiva usporedba igre Dinamove zvijezde dolazi iz škotskih novina

11.10.2024.
13:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Sitno se broji do nove utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija. Vatreni na Maksimiru u subotu dočekuju Škotsku. Škotski mediji već su se raspisali o hrvatskim reprezentativcima, a u posebnom fokusu našao se Martin Baturina.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZADOVOLJAN VATRENI /

Erlić o novome klubu: 'Što je konkurencija jača to mene čini boljim'

Image
ZADOVOLJAN VATRENI /

Erlić o novome klubu: 'Što je konkurencija jača to mene čini boljim'

Škotski The National spominje Dinamovog dragulja kao zvijezdu u usponu kojoj se već Hrvatska divi i uspoređuje ga kao nasljednika Luke Modrića.

'Samo je jedan Luka Modrić' ističu Škoti navodeći kako je usporedba s 'balkanskim Cruyffom' težak pritisak za Dinamovog 21-godišnjaka. Ipak dive se mladom veznjaku zbog 'tehničkih sposobnosti i nogometne inteligencije koje je privukla neke od najvećih i najuspješnijih nogometnih klubova'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak u razgovoru za isti medij, Richard Wilson, kojeg Škoti smatraju 'ekspertom za Balkan', smatra kako je usporedba Baturine s Modrićem pogrešna. On ga smatra sličnijem jednog drugoj legendi Vatrenih

"Opisivati ga kao 'novog Modrića' Baturini nije od velike pomoći, ne samo zbog visokog standarda, već i zato što njegov stil zapravo nije toliko sličan Luki. Za mene je on sličniji onome kakav je nekada bio Prosinečki."

“On uvijek luta, traži tih pola jarda prostora i onda brzo prebacuje loptu kada je dobije. Nije energičan kao Modrić. Ima utakmica kada se baš i ne angažira previše. Ali kad to učini, uvijek napravi razliku, veliku razliku", rekao je Škot.

Zatim se Wilson okrenuo Dinamu kako bi objasnio o kakvome se talentu radi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom proteklih 10-ak godina, Dinamo je uspio pokupiti sav talent od svih ostalih. Dakle, ako možete uspjeti tamo kao mladi igrač, onda možete uspjeti bilo gdje. Inače, mladi Dinamovi talenti idu na posudbu, čak je i Modrić bio u Zrinjskom i Interu. Ipak, nije bilo govora da će igdje slati Baturinu, njegov razvoj proveden je u Dinamu, znaju kakvog talenta imaju. Prostrli su mu crveni tepih", pun je hvale bio Škot.

"Mislim da mu je pomogla činjenica da se malo motao okolo. Imao je dosljedan razvoj i to ga stavlja mentalno, u smislu načina na koji čita igru, ispred gotovo bilo kojeg drugog igrača njegove dobi u Europi. Ta se vještina prenosi u ligu petica, u Englesku, Francusku, Njemačku, Italiju ili Španjolsku, bez brige", najavio je Wilson velike stvari za Baturinu u zaključku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Josip Tadić u novom podcastu Net.hr-a otkrio istinu o onom ludom izlasku s Mandžom u Odžaku koji je odjeknuo

Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo