SKANDALOZNE OPTUŽBE UGLEDNOG NOVINARA: / 'Namjerno su zataškali rezultate testa na koronu. Planiraju prekinuti prvenstvo?'

Image
Foto: Profimedia

Dao je naslutiti kako bi to mogli biti klubovi kojima trenutni poredak u prvenstvu odgovara

8.6.2020.
14:32
Profimedia
VOYO logo

Ugledni talijanski novinar i glavni urednik renomiranog lista Corriere dello Sporta, Ivan Zazzaroni, u svojoj je kolumni napisao kako postoje glasine da dva kluba iz Serie A prikrivaju pozitivne rezultate na Covid-19, čekajući da ih objave u njima povoljnom trenutku i definitivno prekinu prvenstvo i sezonu, ako se ona u lipnju nastavi".

Zazzaroni nije išao tako daleko i imenovao koji su to klubovi, ali dao je naslutiti kako bi to mogli biti klubovi kojima trenutni poredak u prvenstvu odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rijetki smatraju da je ova glasina pouzdana, ali u zemlji sumnji uvijek će se naći netko tko će šapatom prizvati uragan", naglasio je urednik i kolumnist Corrierea.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

In this photo illustration the Italian football professional top division Serie A logo seen displayed on a smartphone with a computer model of the COVID-19 coronavirus on the background., Image: 508895476, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Žestoka reakcija

Na njegove je navode oštro reagirao gradonačelnik Beneventa Clemente Mastella koji je zatražio hitnu istragu jer momčad iz njegova grada je trenutno vodeća u Serie B i čeka promaknuće u višu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše je taština i jakih interesa oko nas da bi ih se svih moglo zaštititi. Razočaran sam što su neki spremni pripremiti i tako nepristojnu situaciju. Također, tražimo da se oni članovi Talijanskog nogometnog saveza, koji su u sukobu interesa zbog članstva u pojedinim klubovima, suzdrže od glasanja kada se bude odlučivalo na koji način će se nastaviti nogometna sezona u Italiji", rekao je Mastella.

U petak je pak objavljeno kako je 16 od 20 klubova Serie A za to da se poništi prvenstvo, da se ne proglasi prvak i da niti jedna momčad ne ispadne iz lige, dakako, ako se situacija s koronavirusom ne promijeni. Protiv te odluke bio je Milan, a Lazio, Roma i Napoli ostali su suzdržani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski nogometni savez poručio je da se ne slaže s tom opcijom i da su naklonjeni nekakvom doigravanju ili da proglase pobjednika prema trenutnom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo