SKANDALOZNA NASLOVNICA UGLEDNIH TALIJANSKIH NOVINA: / Ovako nešto sramotno ne pamti se; 'Ovo nije normalno'

Image
Foto: Profimedia/Corriere dello Sport:Screenshot
Image
Foto: Profimedia/Corriere dello Sport:Screenshot

Novina s gotovo 100-godišnjom tradicijom, koja je dva puta postavljala rekord najprodavanijeg dnevnog lista u povijesti Italije i koju svakog dana čitaju stotine tisuća Talijana,

5.12.2019.
8:34
Profimedia/Corriere dello Sport:Screenshot
VOYO logo

Sportska javnost u Italiji u četvrtak ujutro ostali su zatečeni, šokirani, iznenađeni naslovnicom jednog od najuglednijih talijanskih novina, kultne Corriere dello Sport, koja je sutrašnji derbi 15. kola Serie A, koji sutra od 20.45 igraju Inter i Roma, najavila skandaloznom naslovnicom.

Image
ZBOG MORBIDNOG RASISTIČKOG ISPADA DOBIO IZVANREDNI OTKAZ: /

Usred TV prijenosa uspoređivao Lukakua s majmunom

Novina s gotovo 100-godišnjom tradicijom zaprepastila neukusnom naslovnicom

Novina s gotovo 100-godišnjom tradicijom, koja je dva puta postavljala rekord najprodavanijeg dnevnog lista u povijesti Italije i koju svakog dana čitaju stotine tisuća Talijana, izazvala je ogorčenje naslovnicom. Tim gore što je Italija ove sezone pod povećalom zbog povećanja rasizma na njihovim stadionima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sramotne naslovnice, na njoj su Interov tamnoputi napadač Romelu Lukaku i također tamnoputi Romin branič Chris Smalling, te veliki naslov "Crni petak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od dolaska iz Manchester Uniteda u Italiju postali su važni igrači njihovih momčadi, zauzeli su čvrst stav protiv rasizma, zvijezde su momčadi koje se bore za Scudetto i Ligu prvaka..."

Europski mediji prenose naslovnicu i kritički pišu o njoj

Europski mediji prenose i pišu o ovom nenormalnom potezu Corriere dello Sport. Pa tako jedan od najčitanijih britanskih tabloida Daily Mail ističe kako su naslovnicom "uzburkali duhove i podgli popriličnu oluju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku i Smalling bivši su suigrači u Manchester Unitedu, a iako se čini da novine koriste dvojac za najavu utakmice, navijači su brzo osudili izbor naslova kada se stranica pojavila na društvenim mrežama kasno u srijedu navečer. Englezi prenose i reakcije fanova na Twitteru, odnosno društvenim mrežama:

'Reći da sam šokiran naslovnicom bila bi laž'

"Baš kad ste pomislili da talijanski nogomet ne može niže, Corriere dello Sport izađe van s ovom naslovnicom", "Naslov talijanskog lista Corriere dello Sport je' Crni petak ', jer će Romelu Lukaku ovog petka u Seriji A igrati protiv Chrisa Smallinga. To nije normalno", samo su neki od komentara javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski novinar Matteo Bonetti bio je ogorčen naslovnicom. Putem svog Twitter profila napisao je:

"Reći da sam šokiran naslovnicom bila bi laž. Ogorčen sam i zaprepašten".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutna sramota od @CorSport-a zbog ovog naslova", mišljenje je javnosti.

Rasizam na talijanskim tribinama

Talijanski nogomet bori se protiv brojnih rasističkih incidenata usmjerenih na igrače ove sezone, a Lukaku se susreo s majmunskim zvukovima dok je početkom ove sezone pogodio penal u pobjedi u gostima kod Cagliarija. Na meti je i Mario Balotelli, koji je žestoko reagirao na zloglasne talijanske navijače "Hellas Verone" kad je čuo rasno zlostavljanje usmjereno prema njemu, gotovo prijeteći da će izaći s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo