Sjećate li se zadnje pobjede Bilih u Vinkovcima?

16.9.2011.
17:41
VOYO logo

Splićani su se udomaćili u Slavoniji. Nakon što su u četvrtak odradili formalnost u šesnaestini finla Kupa protiv amatera Jadrana iz Gunje (5:1), utaborili su se u ravnici i u Osijeku se nastavili spremati za subotnji prvenstveni ogled u Vinkovcima.

Gostovanje u Gunji nije ostavilo traga u ekspediciji Krasimira Balakova, Hajdukov trener prvu je prepreku u Kupu preskočio s praktično drugom momčadi, pa će na Cibaliju poslati najbolje što ima, izuzev svoje 'desne ruke' ozljeđenog kapetana Srđana Andrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je ključna utakmica. Tri boda moramo uzeti kako god znamo - s dobrom ili lošom igrom, uz sreću ili bez nje. U srijedu smo otišli iz Splita i želimo se vratiti kući s dvije pobjede. Ljubo Miličević će uskočiti na mjesto Andrića i preuzeti ulogu lidera na terenu", kaže strateg Balakov kojemu na ruku ne ide tradicija. Hajduk, naime, već 4,5 godine nije slavio u Vinkovcima, od proljeća 2007. kada je minimalnu pobjedu osigurao Igor Musa.

Opterećuje li vas bodovna razlika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojim razmišljati pozitivno. Pet bodova se vrlo lako može istopiti. Idemo utakmicu po utakmicu na tri boda, razmišljamo o sebi i čekamo kiks Dinama. Ako stvari budu išle kako planiram, prvenstvo će i dalje biti zanimljivo", kazao je Balakov.

Trener Dinama Kruno Jurčić, pak, nakon Reala ima problema s motivacijom svojih igrača za susret s Varaždinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je utakmica s Varaždinom teška iako se takve riječi možda čine čudnima, ali tu je ogromno pražnjenje igrača koji su igrali, zato je uvijek prva sljedeća utakmica nakon tako takvih velikih susreta jako teška. Teško je i psihološki pripremiti igrače. Varaždin dolazi sa svojim problemima, imaju novog trenera koji je učenik Ivice Osima, momčad se drastično promijenila, sve sami klinci bez prvoligaškog iskustva. Mi imamo 16 do 18 igrača koji nose teret i bit će ponovno osvježenja, pogotovo u napadačkom dijelu ", tvrdi Jurčić, koji se još jednom osvrnuo na dvoboj s Kraljevskim klubom.

"Nije se ništa promijenio, ponosan sam na napravljeno, ali i nesretan zbog rezultata. Ne bih volio da sad sve ode u nekom drugom smjeru, vidim da rastu apetiti. Lijepo je biti svjestan svojih kvaliteta, ali ne podcjenjivati ostale suparnike u Ligi prvaka, za to nema baš nikakva razloga", kaže Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter - Rijeka Istra 1961 - Zadar Zagreb - Šibenik Split - Lokomotiva Dinamo - Varaždin Cibalia - Hajduk S. Belupo - Lučko Karlovac - Osijek

Vezani članci:

arti-201109160693006 arti-201109151036006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo