Policija 'progledala' i šefovima postavila neugodno pitanje o Mamiću

Sindikat policije poslao je pismo ravnateljstvu policije koje je upitao: 'Zašto se bojite Zdravka Mamića?'

8.4.2014.
12:46
VOYO logo

Podsjetimo, dok su se Ivo Bego i Zdravko Mamićobračunavali u poljudskoj loži tijekom derbija između Hajduka i Dinama, incident su iz prvog reda gledali Dražen Vitez (zamjenik ravnatelja policije za opću sigurnost), Krunoslav Borovec (načelnik uprave policije), Neven Paškalin (načelnik PU zadarske), Tonči Radibratović (načelnik PU dubrovačko-neretvanske) i Ivica Kostanić (načelnik PU šibensko-kninske).

Činjenica da nisu ni pokušali spriječiti incident koji im se zbivao pred očima ponukao je Nacionalni sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova na reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno ne možemo, a da se ne osvrnemo na objavljeni članak i da pri tome ne izrazimo žaljenje što se kroz novine u negativnom kontekstu prikazuju policijski službenici i to visokorangirani rukovoditelji policije, koji nisu ništa poduzeli da spriječe navedeni događaja niti su postupali kada je događaj eskalirao iz verbalnog u fizički sukob", prenosi Jutarnji list priopćenje sindikata koje potpisuje njegov predsjednik Nikola Kajkić, a koje je naslovljeno na ravnatelja policije Vladu Dominića.

"Također smo svi svjedoci, da kada je u pitanju gospodin Zdravko Mamić, policija postupa sa strahom i s naknadnim uhićenjem i provođenjem policijskih ovlasti tek kada se digne prašina u medijima. Sjetimo se samo Mamićevog tzv. striptiza u zračnoj luci Pleso pred bivšim načelnikom Policijske uprave zagrebačke, koje je prošlo nekažnjeno i bez policijskog postupanja. Da li bi bilo koji drugi građanin tako prošao, a osobito policijski službenik koji ne bi postupao u takvom slučaju? Ili ćemo mi 'obični' policijski službenici kao i hrvatska javnost biti svjedoci dvostrukih mjerila?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo