Senzacija: Slovenija srušila Srbiju!

Srbija neće vidjeti Poljsku i Ukrajinu, odlučili su Slovenci koji u svom 'Ljudskom vrtu' pobijedili Orlove s 1:0, a malo je nedostajalo da izravno na EURO ode Bosna i Hercegovina.

12.10.2011.
1:14
VOYO logo

Na stadionu 'Ljudski vrt' u Mariboru u 10. kolu skupine C Slovenija je slavila 1:0 golom Vršiča u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Bio je to nevjerojatan pogodak s oko 40 metara kojem je prethodila velika pogreška Jorgačevića koji je pogrešno procijenio let lopte. U nastavku je srpski izbornik Vladimir Petrović sve karte bacio na napad. U igru su ušli veznjak Juventusa Miloš Krasić i iskusni napadač Marko Pantelić, i pritisak je urodio plodom u 64. minuti kada je zbog prekršaja nad Kolarovom dosuđen kazneni udarac za Srbiju.

Ulogu izvođača na sebe je preuzeo kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić koji je postao tragičarom jer je njegov slab udarac bez problema zaustavio slovenski vratar Samir Handanovič uhvativši pritom loptu. Otvorena igra Srbije u završnici ponudila je izabranicima Matjaža Keka puno prostora za kontre pa su do kraja domaćini bili puno bliže povećanju vodstva nego gosti poravnanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH je odigrala sjajnu utakmicu, ali nije uspjela doći do pobjede koja bi ju direktno odvela na EP. Ipak, igra na Stade de Franceu daje garanciju da BiH u dodatnim kvalifikacijama protiv bilo koga može doći do pobjede. Od prve minute igrači Bosne i Hercegovine su krenuli svim silama prema golu Huga Llorisa. Iz minute u minutu su se smjenjivali napadi izabranika Safeta Sušića pred golom Francuza, ali napadači nisu bili dovoljno precizni.

Nakon nekoliko propuštenih prilika Zmajevi su u 40. minuti došli do vodstva. Medunjanin je uposlio Džeku koji se sjajno okrenuo i matirao Huga Llorisa za veliko slavlje oko 15.000 gostujućih navijača u Parizu. U drugom poluvremenu su Francuzi krenuli dosta agresivnije jer nisu imali više što čekati, dok su se BiH igrači više orijentirali na kontranapade iz kojih su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali je Lloris bio sjajan na golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 77. minuti su Francuzi, ipak, poravnali. Nasrija je srušio Spahić, a sudac Thompson je pokazao na bijelu točku. Nasri je uspješno izveo penal i poravnao rezultat na 1:1 koji je ostao do kraja.

Skupina C:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija - Srbija 1:0 Italija - Sj. Irska 3:0

Italija 26 Estonija 16 Srbija 15 Slovenija 14 Sj. Irska 9 Farski Otoci 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D

Francuska - BiH 1:1 Albanija - Rumunjska 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska 21 BiH 20 Rumunjska 14 Bjelorusija 13 Albanija 9 Luksemburg 4

Nositelji: Irska HRVATSKA Portugal Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenositelji: Turska Estonija BiH Crna Gora

Vezani članci:

arti-201110111212006 arti-201110111230006 arti-201110101181006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo