SEKUNDE DO KATASTROFE: / Barcelona je u finišu prijelaznog roka doživjela pravu dramu. Katalonci su na kraju ispali teški luzeri

Image
Foto: Profimedia

Trebali su biti najveća pojačanja Barcelone uz Miralema Pjanića, ali čini se da će navijači morati pričekati kraj sezone

6.10.2020.
18:50
Profimedia
VOYO logo

Većina uglednih klubova "lige pet" sve svoje transfere, posebice one ključne, obave sredinom ili čak početkom prijelaznog roka, međutim dio njih iz raznih razloga ne uspije obaviti poslove na vrijeme i na koncu zapadnu u onu zonu takozvane "panične kupovine".

Takav scenarij dogodio se Barceloni, koja svoje transfer-želje nije uspjela ostvariti u proteklim tjednima i praktički je sav posao ostavila za zadnji dan prijelaznog roka. Ukratko, doživjeli su pravu katastrofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona već tjednima pokušava dovesti napadača Lyona Memphisa Depaya, kojem ugovor istječe sljedećeg ljeta i sada je bila idealna situacija da ga se dovede ispod cijene jer on već na zimu može dogovoriti transfer bez odštete. Međutim, Barcelona se toliko cjenkala s Lyonom da je na kraju cijena spuštena s 40 milijuna eura na svega 25 plus pet milijuna eura kroz bonuse, ali taj je posao propao.

Image
Foto: Profimedia

Memphis DEPAY of Lyon during the French championship Ligue 1 football match between Olympique Lyonnais and Nimes Olympique on September 18, 2020 at Groupama stadium in Decines-Charpieu near Lyon, France - Photo Romain Biard / Isports / DPPI,Image: 558708004, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

Propali transferi

Kao jedan od razloga propadanja Memphisova transfera navodi se ostanak Ousmanea Dembelea. Francuz je bio želja Manchester Uniteda, ali on se nije vidio na Old Traffordu i odbio je preći, a Barcelona je tako ostala bez goleme financijske injekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Barcelona je radila na dovođenju Eric Garcije, mladog i talentiranog stopera Manchester Cityja i nekadašnjeg člana čuvene Barcelonine La Masije. Garciji, kao i Depayu, ugovor istječe sljedećeg ljeta i računali su na to da će ga dovesti ispod cijene. Nudili su 17 milijuna eura, ali City ga nije htio pustiti ispod 20 milijuna eura i tu je stvar zapela, a rješenje se nije pronašlo.

Garcia i Depay trebali su biti najveća pojačanja Barcelone uz Miralema Pjanića, ali čini se da će navijači morati pričekati kraj sezone kada će ova dvojica, vjerojatno, doći besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo