SARAJEVO, ZAPADNI MOSTAR, TUZLA, ZENICA, BIHAĆ...: /

Svi slavili povijesni uspjeh Hrvatske; nažalost, nije moglo bez ispada

Image
Foto: Screenshot/You Tube

Hrvatska je veliku podršku imala i u centru Sarajeva gdje se polufinalni prijenos iz Rusije gledao na otvorenom

12.7.2018.
11:29
Screenshot/You Tube
VOYO logo

Nije samo slavila Hrvatska i dijaspora, slavilo je i Sarajevo! Taj ponosni i hrabri grad, koji je pretrpio svu patnju srbočetničke agresije i bolesnog uma, obranio se od zla i pritom nikome ništa nije zamjerio, kako građani Sarajeva ističu kad se potegne priča o opsadi grada i stradavanju civila i branitelja, sinoć je, u trenutku tuge i prisjećanja na žrtve srpskog genocida u Srebrenici, znalo pozdraviti i veličanstveni uspjeh svojih susjeda, povijesni uspjeh - Hrvatske!

SKANDALOZNE PROSLAVE U MOSTARU I ŠIROKOM BRIJEGU: Dječak vikao ‘Nož, žica, Srebrenica’, skandiralo se i ‘Za dom spremni’

Tako je Hrvatska veliku podršku imala i u centru Sarajeva gdje se polufinalni prijenos iz Rusije gledao na otvorenom, a utakmica se gledala i po kafićima. Na Ilidži su Sarajlije zapljeskale Vatrenima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, slavilo se i u ostalim gradovima diljem Bosne i Hercegovine, zapadnom dijelu Mostara, kao i u Livnu, Grudama, Širokom Brijegu, u Zenici, Cazinu i Bihaću. Nažalost, ni ova noć nije mogla proći bez ekcesa i ponovno je u Širokom Brijegu vrijeđana Bosna i Hercegovina, te su odaslane poruke mržnje, javlja radio Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i tokom slavlja u pobjedi Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu, i sada su u Širokom Brijegu uzvikivane nacističke parole: "Za dom spremni", kao i što je psovana država Bosna i Hercegovina. Na ulicama Širokog Brijega ore se pjesme poput "je*** te Bosno, je*** te ja, Hrvatska moja domovina" i "pu** ku*** ko te je**, možemo mi i bez tebe Federacijo...", piše na portalu sarajevskog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo