SAMMIR ZA NET.HR UOČI HAJDUKA: / 'I prije sam odlučivao derbije, ne vidim razlog zašto i sad ne bi bilo tako'

Image

Sammir će u subotu biti jedan od ključnih igrača Ivajla Peteva u lovu na tri boda u derbiju protiv Hajduka.

19.4.2017.
16:29
VOYO logo

Sjećate li se onog Filha od prije tri i pol, četiri godine, Filha koji je volio izaći van, zapjevati "narodno" i zabaviti se, u ugodnom društvu dobrih prijatelja i lijepih žena, uz koju čašicu, pa i "zaružiti" do jutra ako treba...? E vidite, možete zaboraviti na takvog Sammira.

Ne, nije da više ne voli žene, nego se u potpunosti posvetio Dinamu i vraćanju u svoju staru formu. Onu kakvom je zaradio poziv u reprezentaciju Hrvatske. U kakvoj je bio kad je sam srušio Malmö.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Dajem sve od sebe kako bi dostigao onu razinu od prije'

"Radim, treniram, dajem sve od sebe kako bi dostigao onu razinu od prije. Teško mi je sad govoriti na koliko sam posto svojih mogućnosti. Bitno je da igram, da se trudim, jer onda će se sve vratiti. Mogu reći da sam spreman. Zadovoljan sam svojim igrama. Treniram isto kao i kad sam bio u Madridu i Kini. Niti u Zagrebu nije drugačije. Treniram, treniram i samo treniram", kazao nam je Sammir na "Media day-u" u srijedu na Maksimiru.

Filho je usporedio ondašnji Dinamo i ovaj koji ide više na pogon mladih igrača, nego što je to bio slučaj prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada smo imali puno više dobrih igrača, ovo je mlada momčad. Svi još učimo, teže je igrati s igračima koji imaju 17, 18, 19 godina. Nadam se kako će dečki biti bolji u budućnosti. Uopće, u biti, ne sumnjam u to. Svi su oni dobri, ne bih htio nikoga isticati. Tu su svi oni negdje po kvaliteti", kazao nam je Sammir.

Sammir - Mr. Derbi

Tri dana prije derbija, na Sammira je pala jedna velika odgovornost. Pred njim se pojavila dobro mu poznata uloga. Nakon što se doznalo da najvažniji Dinamov igrač Soudani neće igrati protiv Hajduka u subotu na Maksimiru zbog bespotrebnog udaranja nogom igrača Lokomotive Capana u potkoljenicu proteklog tjedna, postao je igrač od kojeg se najviše očekuje, onaj koji će morati najviše povući i odvesti svoju momčad do pobjede. Svojevrsni "Mr. Derbi", uloga koju je prije već imao u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"I prije sam odlučivao, ne vidim razlog zašto ne bi to napravio i sad u subotu. Ali ne igram ja sam. Svi moramo biti na nivou", izjavio je Sammir koji se povratkom u HNL susreo s boljom kvalitetom nogometa, nego što je to bio slučaj 2014. godine. Na hrvatskoj nogometnoj sceni pojavio se novi lider Rijeka, Dinamo više nije toliko dominantan, stvari su kud i kamo drugačije.

"Po meni se liga jako digla. Osijek je dobar, Rijeka puno bolja nego što je bila. To je dobro za hrvatski nogomet. Konkrencija je jača. Nije nas Rijeka iznenadila na Rujevici, znali smo da oni znaju igrati. Za Hajduk ne znam kako igra, nisam ih baš pratio", dao je do znanja Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Soudani će nam nedostajati'

Hajduk se mora pobijediti u subotu, ako se misli ostati u korak s Rijekom u lovu na naslov prvaka Hrvatske.

Image
Image

"Svi će morati potegnuti da nadoknadimo Soudanija. Jer on će nam nedostajati. Već je godinama udarni član prvih 11. No, moramo igrati, nema druge, moramo ići naprijed. Lovimo Rijeku i moramo pobijediti, igramo pred našim navijačima. Imamo dobru momčad i najbitnije je da uzmemo ta bitna tri boda. Nije bitno tko će igrati. Vjerujem da će svi koji budu dobili priliku, dati sve od sebe. Moja najbolja utakmica? Ona protiv Malmoa, definitivno", zaključio je Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo