RUSIJA – URUGVAJ 0-3: / Suarez i društvo uništili Ruse i osvojili prvo mjesto u skupini A, Saudijci šokirali Egipat u 95.

Image
Foto: AFP

Urugvaj kao prvi u skupini A ide u osminu finala s maksimalnim brojem bodova

25.6.2018.
17:58
AFP
VOYO logo

3. KOLO SKUPINE A, SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO U RUSIJI

SAMARA ARENA

RUSIJA – URUGVAJ 0-3

VOLGOGRAD ARENA

SAUDIJSKA ARABIJA - EGIPAT 2-1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Urugvaja osvojili su prvo mjesto u skupini A SP-a svladavši u 3. kolu u Samari domaćina Rusiju s 3-0 (2-0), dok je u drugoj utakmici u Volgogradu Saudijska Arabija pobijedila Egipat s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvajci su u ponedjeljak poslijepodne ubilježili i treću pobjedu na prvenstvu svladavši Rusiju s glatkih 3-0. Luis Suarez je iz slobodnog udarca u 10. minuti doveo Urugvajce u vodstvo, dok je u 23. minuti Denis Čerišev postigao autogol. U 90. minuti pobjedu je potvrdio Edinson Cavani za konačnih 3-0. Rusi su od 36. minute igrali bez isključenoga Igora Smoljnikova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Volgogradu su Saudijci su pobijedili Egipćane 2-1 golom doslovce u posljednjoj sekundi susreta. Egipćani su poveli golom njihove najveće zvijezde Mohameda Salaha (22), a za Saudijce je izjednačio Salman al Faraj iz kaznenog udarca (45+7). U petoj minuti sudačke nadoknade Salem al Dawsary iz voleja donosi pobjedu Saudijcima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijci su u 40. minuti imali još jedan kazneni udarac, ali je šut Fareda Al Mutawalleda zaustavio egipatski vratar Essam El Haddary koji je na ovoj utakmici s 45 godina, pet mjeseci i 10 dana postao najstariji igrač koji je ikad nastupio na svjetskim prvenstvima.

VRATAR EGIPTA UPISAO SE U NOGOMETNU POVIJEST SP-A: Nakon toga je nevjerojatno obranio penal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvaj je prvi u skupini s 9 bodova, a Rusija druga sa šest.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA SAUDIJSKE ARABIJE I EGIPTA:

90'+7 - GOOOL, Salem Al Dawsari je prošao obranu Egipta i prevario golmana za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA URUGVAJA I RUSIJE:

90' - GOOOL, CAVANI STAVLJA TOČKU NA I: Urugvaj je uništio Ruse u ovoj utakmici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Kakva "bomba" Rodrigueza: Fantastično je pucao s nekih 25 metara Cristian Rodriguez po sredini gola, no odbio je to Akinfejev.

81' - Velika šansa za Urugvaj. Povukao je sjajno kontru iz svoje polovice Luis Suarez, dodao nesebično Cavaniju na stranu, no lopta je bila prejaka za napadača PSG-a i otišla je u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Tabarez poseže i za drugom izmjenom. Iz igre je izašao Nandez, a zamijenio ga je Cristian Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Rusi izgledaju loše u drugom poluvremenu. Imali su samo jedan udarac prema Musleri, što je golman Galatasaraya bez problema skinuo.

46' - POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA: Urugvaj potpuno zasluženo vodi 1-0, od tri prilike Urugvajci su iskoristili dvije. Smiješi se jedinica u skupini A Suarezu i društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+6 - Salman Al Faraj je mirno realizirao penal za 1-1, Saudijska Arabija je izjednačila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Rusi tonu sve dublje i dublje. Drugi žuti karton sad je dobio Igor Smolnikov, što znači kako će Rusi pokušati pobijediti Urugvajce s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - GOOOL, VODI EGIPAT 1-0 U VOLGOGRADU: Mohamed Salah je primio pas i sjajno s ruba šesnaesterca prebacio golmana za vodstvo 1-0.

VRATAR EGIPTA UPISAO SE U NOGOMETNU POVIJEST SP-A: A prvi put je zaigrao na Mundijalu

29' -Još jedna sjajna šansa za Urugvaj! Izašao je Luis Suarez sam pred golmana Rusije, no sada mu je ruski legendarni vratar skinuo pokušaj. Rusi su skroz pali u igri.

23' - GOOOL: Laxalt je zabio za 2-0. Primio je Laxalt loptu na 25 metara iskosa od gola nakon odbijene lopte, opalio po lopti, koja je putem prema golu pogodila nekog od ruskih braniča i završila iza gola Akinfeeva. Sretno i spretno Urugvajci vode 2-0.

18' - Probudili su se Rusi nakon primljenog gola i bacili se na glavu. Urugvajci su se nakon početne prednosti malo povukli. Imala je Rusija solidnu priliku sada, a pucao je Čerišev nakon ubačaja iz kornera, no otišla je lopta preko gola.

10' - GOOOL: Suarez je zabio za 1-0. Fantastično je pogodio Luis Suarez iz slobodnog udarca s nekih 19 metara. Pucao je Suarez po podu u golmanov kut, a Akinfeev je bio potpuno nemoćan. Suarezu je ovo bio sedmi gol za "Le Celeste" na svjetskim prvenstvima, što ga je smjestilo na drugo mjesto najboljih urugvajskih strijelaca na Mundijalima svih vremena.

2' - Matias Vecino iz Urugvaja oprobao je udarac i potegao iz velike udaljenosti. Lopta je prošla jako blizu lijeve stative.

1' - Počele su utakmice


Paralelno s tom utakmicom igra se i ona za prestiž i prve bodove između Egipta i Saudijske Arabije. Naime, Rusija i Ukrajina protiv istih su suparnika stigli do pobjeda, s time da je domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva pritom bio kudikamo uvjerljiviji (gol-razlika 8-1) u odnosu na južnoameričkog člana ove skupine (dvije minimalne 1-0 pobjede) stoga i zasluženo stoji na čelu poretka.

Utakmica između Rusije i Urugvaja se igra u Samari na Cosmos Areni u čiji popunjeni kapacitet od 41,970 mjesta ne treba sumnjati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo