Ronaldo je zbog ove utakmice slabo spavao!

Svaki tjedan rekord jedan. Tako otprilike izgleda karijera najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija.

29.1.2013.
12:36
VOYO logo

Iako je sve manje tih rekorda koje još može srušiti, još bi jedan definitivno mogao postaviti ili izjednačiti već ove srijede. Naime, Barcelonin argentinski genijalac još uvijek nije rekorder kad je u pitanju broj postignutih pogodaka u sudarima dva najveća španjolska kluba.

Legendarni nogometaš Real Madrida i Messijev sunarodnjak Alfredo di Stefano je najbolji strijelac u povijesti El clasica s 18 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi trenutno ima jedan manje na kontu i jasno je da će već u srijedu, kada će Santiago Bernabeu biti domaćin okršaja Reala i Barcelone u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja, Di Stefanov rekord biti u opasnosti. Zanimljivo je da je Messi četiri od spomenutih 17 pogodaka postigao ove sezone: po jedan u svakoj od dvije utakmice španjolskog Superkupa, te dva u prvenstvenom dvoboju na Camp Nouu (2:2).

Koliko je ove sezone Messi nadmoćan u odnosu na najvećeg konkurenta Cristiana Ronalda, dovoljno govori pogled na ljestvicu strijelaca. Messi je ove sezone ukupno zabio već 33 prvenstvena pogotka i uvjerljivo je najbolji strijelac lige, dok je Ronaldo drugi s 21 golom. Stoga i svaki novi međusobni okršaj sigurno stvara dodatni pritisak Portugalcu, koji sve teže podnosi činjenicu da unatoč vojoj nogometnoj genijalnosti, nije ni blizu brojkama i rekordima koje trenutno ostvaruje Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo