ROBERT PROSINEČKI / 'Srbiju ne bih htio izvući na Euru, a najvažnije za Hrvatsku da se plasirala i da prođe grupu. Sve je tada moguće'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Slavni bivši hrvatski nogometaš Robert Prosinečki prokomentirao je vruće teme Eura

22.11.2023.
11:14
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Nakon Igora Pamića, na telefonski poziv sportskog novinara Net.hr-a odgovorila je apsolutna legenda hrvatske nogometne reprezentacije, jedan od najvećih hrvatskih nogometaša ikad - Robert Prosinečki.

Image
STRUČNI KOMENTAR BIVŠEG VATRENOG /

'Neki ne bi smjeli ni spominjati Zlatka Dalića, a kamoli ga kritizirati. Takvog više nećemo imati'

Image
STRUČNI KOMENTAR BIVŠEG VATRENOG /

'Neki ne bi smjeli ni spominjati Zlatka Dalića, a kamoli ga kritizirati. Takvog više nećemo imati'

Kako on komentira šesti uzastopni plasman na Euro Vatrenih, što očekuje i koga bi htio, a koga ne bi u skupini na turniru, kao ni na čitavom turniru? Srbija? E, srpsku nogometnu reprezentaciju ne bi htio jer su nezgodan tim, kako smo to shvatili, isto kao i Nizozemsku kasnije tijekom turnira...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih baš njih (Srbiju, op.a) htio izvući", naglasio nam je Žuti...

"Najvažnije je da smo se kvalificirali. Bile su ovo neke čudne kvalifikacije, a sad koga? Sve reprezentacije iz prve jakosne skupine su moćne i jake, kao i neke iz četvrte jakosne skupine. Kad bi mogao birati, možda Italiju", kazao je Robert Prosinečki i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam rekao - najvažnije da smo se kvalificirali. Do Eura ima dosta vremena, mislim da će se momci još i spremiti, neki će se oporaviti, koji su bitni za reprezentaciju. Imamo jedan period, dosta dug, u kojem ćemo se dobro pripremiti i bit ćemo opet dobri. Koliko dobri? Vrlo mi je to teško reći, ali volio bih da prvo prođemo grupu, a onda znate kako Hrvatska igra u nokaut sistemu - sve je moguće".

"Već sam rekao - najvažnije da se Hrvatska kvalificirala. Do Eura ima dosta vremena, mislim da će se momci još i spremiti, neki će se oporaviti, koji su bitni za reprezentaciju. Imamo jedan period, dosta dug, u kojem ćemo se dobro pripremiti i bit ćemo opet dobri. Koliko dobri? Vrlo mi je to teško reći, ali volio bih da prvo prođemo grupu, a onda znate kako Hrvatska igra u nokaut sistemu - sve je moguće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Srbiju, izdvojio je Robi i Nizozemsku kao reprezentaciju s kojom ne bi volio da Hrvatska igra na prvenstvu. Podsjetimo, Oranje su u istoj jakosnoj skupini kao i Vatreni, pa neće igrati u grupi, ali u nokaut fazi, kasnije tijekom turnira, sve je moguće...

"Srbija je jedna reprezentacija koja je isto čudno prošla kroz kvalifikacije. Imaju puno bolju reprezentaciju po imenima, nego što igraju, ali na kraju opet odlazak na veliko natjecanje i mislim da je to najbitnije. Sad, uz njih, nikad na prvenstvu ne bih volio igrati protiv Nizozemaca, makar smo u posljednje vrijeme čak i dobro igrali s njima. Ali, njih ne bi volio", zaključio je Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo