banner

Prosinečki objavio vijest koja će promijeniti život cijele njegove obitelji

Stigla je i službena potvrda. Robert Prosinečki po prvi je put u bogatoj karijeri dobio posao izbornika te će sljedeće četiri godine voditi reprezentaciju Azerbajdžana. Njegova nova momčad je i direktan protivnik Hrvatskoj u kvalifikacijama za EURO 2016. godine.

“Dogovorili smo se, dakle, i sve precizirali za aktualni ciklus EP-kvalifikacija, kao i onaj potom, za SP 2018. godine”, izjavio je Prosinečki za Sportske nakon završetka pregovora u Bakuu.

Dogovor s predsjednikom Rojnagom Abdulajevom u palači Azerbajdžanske nogometne federacije postignut je za manje od dva dana pregovora. Veliki Žuti je na klupi Azerbajdžana naslijedio slavnog Nijemca Bertija Vogtsa.

“Ovdje ostajem desetak dana. U četvrtak ću skoknuti u Francusku jer u Saint-Etienneu istoimeni klub u Europskoj ligi dočekuje Karabah Agdan, vodeći sastav ovdašnje Unibank Premijer lige s deset klubova; moram vidjeti kako diše nekoliko reprezentativaca. Bit ću i na nekoliko utakmica državnog prvenstva. Što sam naslijedio od Vogtsa? Ima tu materijala. Siguran sam da teški poraz od Vatrenih u Osijeku, 0:6, nije prava slika ni objektivno mjerilo vrijednosti. Postoje i dobre stvari. Važno je zasukati rukave pa strpljivo raditi. Što se mene tiče, potpuno sam spreman”.

Iako nije želio pričati o novcu potvrdio je da je ugovor itekako unosan.

“Apsolutno”, rekao je Prosinečki i naglasio da je sada završena priča o preuzimanju Bosne i Hercegovine.

“Naravno. Ta priča je završila i prije no što je počela. Bio sam zainteresiran, ali nitko mi se nije javljao. Da jest, razgovarali bismo i odlučili. Ja sam svoj put odabrao i zaista sam prezadovoljan jer je rješenje najbolje. Uostalom, čemu čekati, u našem poslu je tako: čim si slobodan, nastojiš se zaposliti…”.

Posao izbornika neće mu biti lagan tim više što će se morati natjecati u istoj skupini s Nikom Kovačem. Utakmica Azerbajdžana i Hrvatske u Bakuu na rasporedu je 3. rujna sljedeće godine.

“Predaleko je da bih već o tome razmišljao. Očekujem da ćemo tijekom brojnih mjeseci štošta promijeniti, popraviti. Da će pomak biti korektan, a otpor konkretan!”.

Put Azerbajdžana će s Robijem i cijela njegova obitelj.

“Uskoro ću preseliti i obitelj, suprugu i dvije kćerke, nema doista nikakvog smisla da nismo skupa”.

Povratak na Net.hr