Senzacija iz BiH: Slavni Vatreni postao trener Sarajeva!

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Jarni novi je trener FK Sarajeva. Slavni Vatreni potpisao je ugovor na 18 mjeseci.

2.12.2013.
11:43
VOYO logo

Pregovori su počeli u nedjelju u Sarajevu, a dogovor je postignut u u večernjim satima u hotelu Grand. Jarni je prošle sezone bio trener Hajdukovih juniora, a na klupi Sarajeva naslijedit će Husrefa Musemića.

"Dogovorili smo se za desetak minuta. Sarajevo je napravilo značajan iskorak u odnosu na ostale klubove iz regiona. U posljednje vrijeme izgubio se i nestao rad s mladima, a Sarajevo upravo pazi i na to, pa će od prvog mjeseca naredne godine s radom krenuti i Akademija pri klubu. Svidjele su mi se klupske ambicije i zato sam tu. Osvajanje trofeja za mene ne predstavlja pritisak, već izazov. U narednim mjesecima ću s mojim pomoćnikom pokušati upoznati momčad i vidjeti ko bi mogao iz omladinskog pogona trebao preći u prvi tim. Nema razlike između Sarajeva, Hajduka i drugih velikih klubova koji teže ka titulama”, rekao je Jarni, a prenosi Sport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je trenutno drugoplasirana momčad bosanskohercegovačke Premijer Lige, s dva boda zaostatka za vodećim Željezničarom.

//www.youtube.com/embed/9xyaNK2LPgY

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo