PUNO BOLJI / Rijeka nakon preokreta do pobjede na dalekom gostovanju, novo pojačanje nastavilo sjajnu formu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što su upisali pobjede u oba susreta 2. pretkola Konferencijske lige, momčad Sergeja Jakirovića nastavila je s pobjedama u europskim susretima

10.8.2023.
22:03
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke opravdali su status favorita i na gostovanju u Torshavnu, glavnom gradu Farskih Otoka, pobijedili domaći B36 s 2-1 (1-1) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu Konferencijske lige. 

Image
JASNA PORUKA /

Uz Bad Blue Boyse stala i Armada: 'Sramite se! Dosta je terora, dosta je medijskih laži i manipulacija'

Image
JASNA PORUKA /

Uz Bad Blue Boyse stala i Armada: 'Sramite se! Dosta je terora, dosta je medijskih laži i manipulacija'

B36 je poveo u 33. minuti pogotkom Hannesa Agnarssona. Iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca Niko Janković je u 41. minuti postigao izjednačujući pogodak za Rijeku. Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, Bruno Goda je bio strijelac za vodstvo Riječana. Konačnih 3-1 postavio je Stjepan Radeljić u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je domaća momčad od prvog zvižduka pokazala da će prije svega pokušati ne primiti pogodak, već u u drugoj minuti zatresla se vratnica riječkih vrata kad je Afganistanac Skandari uputio nezgodan ubačaj.

No, nakon toga je Rijeka ovladala loptom i nizala dobre situacije u kaznenom prostoru domaće momčadi. No, domaći vratar Lamhauge i nepreciznost izabranika Sergeja Jakirovića doveli su do toga da se B36 uspijevao obraniti. Niko Janković, Marco Pašalić, Franjo Ivanović  i Lindon Selahi su pokušavali, ali nisu uspijevali poslati loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku riječkih napada, u 33. minuti su domaći nogometaši po lijevoj strani krenuli u kontranapad koji nije djelovao posebno opasno do ubačaja prema kaznenom prostoru. Lopta je na svom putu pogodila Stjepana Radeljića i idealno se odbila za Hannesa Agnarssona koji je primio loptu i mirno ju poslao uz desnu vratnicu pokraj nemoćnog Nediljka Labrovića.

Pitanje je bi li Rijeka do kraja prvog poluvremena uspjela izjednačiti da nije bilo dvojbenog kaznenog udarca dosuđenog u 39. minuti. Finski sudac Mohammed Al-Emara vidio je igranje rukom jednog od domaćih igrača kod ubačaja Portugalca Veige. Nije sporno da je lopta pogodila igrača u ruku koja je bila daleko od njegovog tijela, ali je dojam da se to dogodilo izvan kaznenog prostora. No, kako u ovoj fazi natjecanja nema VAR tehnologije, mogućnosti za provjeru nije bilo pa je odluka finskog suca ostala. Odgovornost je preuzeo Niko Janković i u 41. minuti poslao loptu u mrežu silovitim udarcem po sredini gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je skinuo teret s leđa riječkih nogometaša koji su od početka drugog poluvremena pokazali odlučnost da se s Farskih Otoka vrate s prednošću. I do nje su stigli već u 48. minuti. Marco Pašalić izveo je udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Bruno Goda. Njegov udarac glavom s pet metara vratar Lamhauge je obranio, ali je Goda bio prvi na odbijenoj lopti i uspio je ugurati u mrežu za vodstvo Riječana.

U 67. minuti Rijeka je bila blizu trećeg pogotka. Oduzeta lopta Pašalića inicirala je situaciju za udarac Tonija Fruka sa 18 metara. Vratar domaće momčadi se opružio i uspio toliko promijeniti putanju lopte da je ona udarila u gredu i odbila se u polje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad se već nije uspio upisati u strijelce, Fruk je u 88. minuti postao asistent za pogodak. S lijeve strane je izveo slobodan udarac. Lopta je prošla sve do suprotne vratnice, gdje je na nju natrčao riječki stoper Stjepan Radeljić i iz neposredne blizine ju poslao u mrežu za konačnih 3-1 i dva gola prednosti za uzvratnu utakmicu koja je na rasporedu 17. kolovoza na Rujevici.

Image

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo