VATRENI STIŽU U SPLIT! JEDAN OD KLJUČNIH LJUDI HR NOGOMETA: / 'Poljud nije na čekanju, ugostit će jednu od ove dvije utakmice'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Razgovarali smo s direktorom natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu Marijanom Kustićem

8.2.2019.
10:46
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je kako će osječki Gradski vrt biti domaćin druge domaće kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., koju Hrvatska 8. lipnja igra protiv Walesa.

Image
ODLUČENO U KOJIM ĆEMO GRADOVIMA IGRATI PROTIV WALESA I TUNISA: /

Bit će to pravi spektakl

Image
ODLUČENO U KOJIM ĆEMO GRADOVIMA IGRATI PROTIV WALESA I TUNISA: /

Bit će to pravi spektakl

Tri dana potom srebrni Vatreni odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, a za domaćina tog dvoboja određen je Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka da hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacijsku utakmicu s Walesom igra u Osijeku, a ne u Splitu, donesena je nakon konzultacija s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Image

08.06.2018., Gradski vrt, Osijek - Pripremna utakmica uoci SP u Rusiji, Hrvatska - Senegal. Navijaci. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

'U razgovoru s izbornikom donijeli smo odluku'

To je za Net.hr rekao direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U razgovoru s izbornikom donijeli smo ovu odluku. Izbornik je bio suglasan i želio da s Walesom igramo u unutrašnosti Hrvatske, kao i s Varaždinom koji je njegov grad. Cijelo vrijeme govorimo da želimo da reprezentacija igra diljem Hrvatske, u svim gradovima, gdje god postoje uvjeti da se može odigrati dvoboj. To je naš cilj i zato smo pristali da se susreti odigraju u Osijeku i Varaždinu", kazao nam je u uvodu razgovora jedan od ključnih HNS-ovih operativaca Marijan Kustić i nastavio:

Image

08.06.2018., Gradski vrt, Osijek - Pripremna utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije uoci SP u Rusiji: Hrvatska - Senegal. Hrvatski izbornik Zlatko Dalic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

"Ne bih rekao da je Split na čekanju. Split se u onom očitovanju koje smo mi tražili prema klubovima izjasnio kako su oni zainteresirani za utakmicu s Mađarskom i Slovačkom. Te utakmice su u listopadu i studenome. Oni nisu niti pokazali interes da ugoste Wales. Govorim o dopisu i odgovoru iz Splita koji smo dobili. Ja sam uvjeren da će se jedna od ove dvije utakmice igrati na Poljudu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo da naša reprezentacija igra diljem Hrvatske'

Kustić je, nadalje, istaknuo kakva situacija trenutačno vlada u HNS-u, odnosno što se sve dosad napravilo na poboljšanju nogometnih uvjeta u Hrvatskoj.

"Savez dobro funkcionira. Sad, jesmo li otvoreniji prema javnosti nego prije, ne mogu to komentirati niti suditi. Mi zagovaramo da uključimo u rad ljude koji žele raditi za dobrobit hrvatskog nogometa. Naravno da želimo da naša reprezentacija igra diljem Hrvatske, naravno da želimo bolju prvu ligu, željeli smo napraviti nove terene i mislim da smo napravili veliki iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

08.06.2018., Gradski vrt, Osijek - Pripremna utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije uoci SP u Rusiji: Hrvatska - Senegal. Mateo Kovacic, Luka Modric, Andrej Kramaric, Marcelo Brozovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kvalitetnije utakmice, više golova po susretu

Evo, i s ovim terenima pokazalo se kako smo dobili i kvalitetnije utakmice. Prema statistici, zabija se više golova po susretu, igra se u prosjeku osam minuta više nego što se igralo prije i mislim da je to onaj naš iskorak koji smo mi stalno zagovarali. Evo, krenuli smo i s uvođenjem VAR sustava da bismo vratili i povjerenje naših navijača što nam je prioritet i što uistinu želimo. Naravno da želimo kvalitetnije stadione, bolje stadione, želimo da se poboljša infrastruktura da bismo imali bolje i kvalitetnije uvjete, bolju sigurnost na stadionima.

Image

08.06.2018., Gradski vrt, Osijek - Pripremna utakmica uoci SP u Rusiji, Hrvatska - Senegal. Navijaci.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

'Dalmacija zaslužuje da Modrić izvede reprezentaciju na Poljud'

Otvoreno ću reći, pojave se kiša i snijeg i mi imamo problema sa stadionima, natkrivenošću i ostalim. Tako da smo tu napravili dobar posao i to je ono što mene veseli i s čime sam zadovoljan. Naravno da možemo još dosta toga napraviti, kao i na suradnji sa Splitom i s Hajdukom. Uvjeren sam, znam da to sve zanima, da će naša reprezentacija na čelu s kapetanom Lukom Modrićem igrati u Splitu. To Dalmacija zaslužuje, to žele naši igrači i mislim da je to dobro za cjelokupni hrvatski nogomet", kaže Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

UEFA President Aleksander Ceferin (R) and President of Croatia Football Federation Davor Suker address a press conference at the headquarters of the Croatian Football Federation in Zagreb on December 20, 2016. (Photo by - / AFP)

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u četvrtak je dobio novi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru Uefe na izbornom Kongresu u Rimu. Za Šukera je glasovalo 47 od 55 izaslanika zemalja članica krovne nogometne organizacije u Europi.

Uz Šukera, u IO izabrani su još i Sandor Csanyi iz Mađarske, Armand Duka iz Albanije, Fernando Gomes iz Portugala, Jesper Moller Christensen iz Danske, Andrij Pavelko iz Ukrajine, te Luis Rubiales iz Španjolske, kao i Florence Hardouin iz Francuske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulazak Davora Šukera u IO Uefe mnogo znači za hrvatski nogomet'

"Novi ulazak Davora Šukera u IO Uefe mnogo znači za hrvatski nogomet. Koliko njega cijene u svijetu pokazuje i činjenica o broju glasova koje je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da su on, predsjednik mađarskog te španjolskog saveza dobili najveći broj glasova. To isto tako pokazuje koliko je on cijenjen u svijetu. To i nama u Savezu mnogo znači, kao i cjelokupnom hrvatskom nogometu. Ovo je top rezultat. Šuker i predsjednik španjolskog nogometnog saveza dobili su isti broj glasova. To uistinu govori mnogo toga. Čestitke predsjedniku", zaključio je Marijan Kustić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo