Real razbio Atletico s ukupnih 5:0, Modrić završio na klupi

Nogometaši madridskog Reala vrlo lako su izborili plasman u novi finale Kupa kralja. S ukupnih 5-0 je Real bio bolji od gradskog rivala Atletica.

11.2.2014.
23:17
VOYO logo

Poslije prve utakmice na Santiago Bernabeu, koja je završila s 3-0 za Real, u uzvratu je Ancelottijeva momčad nanovo slavila. Ovaj put je bilo 2-0, a oba je pogotka postigao Cristiano Ronaldo i to oba puta udarcima s bijele točke.

Ako je Atletico i vjerovao u čudo mogao je prestati već u 7. minuti. Poslije prekršaja na Ronaldu sam je Portugalac izveo najstrožu kaznu i pogodio za 1-0, a sve je ponovio već u 16. minuti kada je dosuđen novi penal zbog rušenja Garetha Balea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između dva penala Atletico je imao šansu za vraćanje nada, ali se okvir vratiju ispriječio izjednačenju. Poslije tih 2-0 utakmica je uplovila u laganiji ritam, pogotovo u drugom dijelu kada su i jedni i drugi samo čekali kraj.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je solidnu utakmicu, a izašao je s travnjaka u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će uzvratnu polufinalnu utakmicu odigrati Real Sociedad i Barcelona. Prva je na Camp Nou završila slavljem Barcelone od 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve četiri utakmice 26. kola engleskog nogometnog prvenstva bile su prilično neučinkovite. Ukupno je postignuto tek pet golova. Lider ligaške ljestvice Chelsea odigrao je tek 1-1 na gostovanju kod West Bromwich Albiona. Poveo je sastav Josea Mourinha golom Branislava Ivanovića u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, ali je domaćima bod donio Victor Anichebe kasnim golom u 87. minuti.

Zabio je Anichebe glavom od stative nakon ubacivanja Saida Berahina na rub peterca. Ivanović je zabio iz neposredne blizine nakon asistencije Davida Luiza petom. Akciju je započeo Willian ubacivanjem iz kornera. Osvajanjem samo jednog boda Chelsea je otvorio priliku za novu promjenu na vrhu ljestvice. Arsenal će u srijedu ugostiti Manchester United, a Manchester City Sunderland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hull City Nikice Jelavića poražen je kod kuće od Southamptona Dejana Lovrena s minimalnih 1-0. Jedini je gol na susretu u kojem je hrvatski napadač Hull Cityja odigrao svih 90 minuta postigao branič Jose Fonte u 69. minuti. Podsjećamo, Lovren je i dalje izvan pogona zbog ozljede gležnja.

Kasnim golovima Jamesa Collinsa i Mohameda Diamea West Ham je na Upton Parku savladao Norwich City 2-0 i tako upisao treću uzastopnu pobjedu što im nije uspjelo od sezone 2006/07. Donedavno su „čekićari" bili u zoni ispadanja, a sada drže deseto mjesto ligaške ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cardiff i Aston Villa remizirali su na Cardiff City Stadiumu 0-0 u posljednjem danas odigranom susretu.

Premierliga, 26. kolo: Cardiff City - Aston Villa 0-0 Hull City - Southampton 0-1 (Fonte 69) West Ham - Norwich City 2-0 (Collins 84, Diame 90+4) WBA - Chelsea 1-1 (Anichebe 87 / Ivanović 45+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Chelsea 57, 2. Arsenal 55 (-1), 3. Manchester City 54 (-1), 4. Liverpool 50 (-1), 5. Tottenham 47 (-1), 6. Everton 45 (-1), 7. Manchester United 41 (-1), 8. Southampton 39..., 10. West Ham 31..., 13. Hull City 27...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo