RASIZAM JE BIO SAMO POČETAK: / Bugarski novinar prekinuo presicu engleskog izbornika, kamerman ga vrijeđao

Image
Foto: Profimedia

Događaji na tribinama i na terenu bili su samo početak

15.10.2019.
8:15
Profimedia
VOYO logo

Svašta se događalo sinoć u Sofiji, na tamošnjem nacionalnom stadionu "Vasil Levski" na kojem stanuje bugarski velikan "Levski Sofija". Za vrijeme utakmice 7. kola eurokvalifikacija u skupini A između domaće Bugarske i Engleske, domaći nogometni huligani s tribina su uzvikivali rasističke uzvike, a neki su i salutirali desnicom...

Image
UTAKMICA 'KAOSA I SMRTI': /

Preminuo engleski navijač; Misteriozne okolnosti prevladale u slučaju

Image
UTAKMICA 'KAOSA I SMRTI': /

Preminuo engleski navijač; Misteriozne okolnosti prevladale u slučaju

Desnica i majmunsko hukanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Bebek dva puta prekidao utakmicu

Glavni sudac dvoboja bio je hrvatski sudac Ivan Bebek koji je dva puta morao prekidati utakmicu. Kapetan Bugarske Ivan Popov otišao je do tribine domaćih navijača na poluvremenu i zatražio da prestanu izazivati probleme, ali nisu ga poslušali. U 41. minuti izbornik Engleske Gareth Southgate prijavio je novo uznemiravanje, Bebek je ponovno zaustavio igru, a igrači su sačekali da se putem razglasa pozove na prekid sramotnog ponašanja… Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, događaji na tribinama i na terenu bili su samo početak, situacija je kulminirala na konferenciji za medije engleskog izbornika nakon susreta. Southgate je govorio nakon utakmice, s posebnim fokusom na rasističke ispade, a jedan bugarski novinar kratko je prekinuo presicu tvrdnjama da uvrede uopće nisu bile tako teške kako sada govore Englezi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cirkus na presici

Novinar poznatog Sky Sportsa koji prati englesku reprezentaciju, Kaveh Solkehol, objavio je na svom Twitter profilu kako to nije bio kraj incidenata na pressici. Jedan od kamermana pred sam kraj presice izgubio je živce i poručio Soutghateu da "odjebe". Novinar je, prema napisu Solhekola na Twitteru, uvjeravao da rasizam viđen na utakmici nije tako strašna stvar, kao što je ispalo.

"Drugi bugarski predstavnik medija, kamerman koji je bio pored mene, na kraju presice kazao je Southgateu da o*jebe", stoji u opisu na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordi Albion deklasirao Bugarsku 6:0

U skupini A Engleska je sa 6:0 (4-0) u Sofiji deklasirala Bugarsku i tako se izdvojila na vrhu ljestvice. Pogotke su postigli Rashford (7), Barkley (20,32), Sterling (45+3, 69) i Kane (85).

Izglede za odlazak na EURO zadržalo je i Kosovo 2-0 (2-0) pobjedom protiv Crne Gore u Prištini do koje je stiglo pogocima Rrahmanija (10) i Muriqija (35).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je na vrhu skupine sa 15 bodova, druga Češka ima 12, treće Kosovo 11, dok su na dnu Crna Gora i Bugarska sa po tri boda.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo