Ovo rijetki dožive: 'Ispunio mi se san sa samo 19 godina'

'Ovo je utakmica koje ću se uvijek sjećati, ispunio mi se san sa samo 19 godina. Sretan sam svojom igrom, kao i igrom cijele momčadi.

31.1.2013.
10:11
VOYO logo

Iznimno je razočaran bio veznjak Barcelone Xavi Hernandez nakon prve utakmice polufinala španjolskog Kupa kralja u kojoj je njegova momčad odigrala 1:1 protiv najvećeg rivala Real Madrida.

Katalonci su poveli na Santiago Bernabeuu pogotkom Cesca Fabregasa u 50. minuti, da bi remi Madriđanima u 81. minuti donio Raphaël Varane. Barcelona je imala više prilika u nastavku i Xavi je uvjeren da se kući trebala vratiti s pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dopustili smo im da se izvuku. Bili smo bolji, dominirali smo i stvorili više prilika. Čudan je to osjećaj. Kreirali smo puno šansi u nedavnim dvobojima protiv Reala, ali nismo bili dovoljno precizni pred golom, a to je ključno. Sve je još uvijek otvoreno. U uzvratu nas čeka slična priča, a mi ćemo pokušati biti efikasniji", istaknuo je Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realov junak je bio igrač koji je igrao svoj prvi El Clasico u karijeri - 19-godišnji Varane je silom prilika, odnosno u izostanku Sergija Ramosa i Pepea, morao biti u udarnoj momčadi, a svoju je priliku itekako iskoristio. Osim postignutog pogotka, u dvije je situacije uklizao u pravom trenutku (Fabregasu i Messiju), te tako spasio vlastiti gol, a početkom susreta je 'očistio' loptu s gol-crte nakon udarca Xavija.

"Ovo je utakmica koje ću se uvijek sjećati, ispunio mi se san sa samo 19 godina. Sretan sam svojom igrom, kao i igrom cijele momčadi. Sada moram tako nastaviti", rekao je mladi Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni trener Reala Aitor Karanka smatra da je utakmica bila po mnogočemu slična prijašnjima koje su odigrala dva najtrofejnija španjolska kluba.

"U srijedu se dogodilo isto što i u prijašnjim utakmicama: bio je to vrlo izjednačen dvoboj. U ligi imamo veliki zaostatak za Barcelonom, ali kad igramo međusobno, ne vidi se ta razlika", kazao je Karanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni se ipak ne slažu s njim da je utakmica bila izjednačena. U sličnom tonu kao Xavi, govorio je i Andres Iniesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćamo se kući s gorkim okusom u ustima. Dominirali smo u većem dijelu utakmice, stvarali smo šanse, ali nismo uspjeli zabiti drugi gol. No, u konačnici ipak moramo biti zadovoljni rezultatom jer pobijediti na Bernabeuu nikad nije lako", poručio je Iniesta.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo