FOTO/VIDEO: / Rakitić uzeo broj hrvatskog 'krvnika' i dobio novi Audi!

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić predstavljen je u utorak medijima nakon što je obavio liječničke testove i potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom.

1.7.2014.
8:36
VOYO logo

"Želim zahvaliti klubu na tretmanu koji mi je pružio. Nadam se da ću uzvratiti za povjerenje koje mi je ukazano. Želim ispisati povijest u ovom klubu. Kad me je sportski direktor Andoni Zubizarreta nazvao, znao sam da ću mu reći ''da'', kao i na vlastitom vjenčanju. To mi je bilo jednako važno", našalio se donedavni veznjak Seville.

O omiljenoj je poziciji kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu igrati i na mjestu defenzivnog veznjaka. Igrat ću tamo gdje me trener postavi. Već sam se čuo s Luisom Enriqueom, bio je to vrlo, vrlo pozitivan razgovor."

Rakitić će u novom klubu nositi broj četiri koji je donedavno bio u vlasništvu Cesca Fabregasa, a svojedobno ga je nosio i Pep Guardiola, kao i krvnik Hrvatske u Brazilu - Rafael Marquez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poseban je osjećaj uzeti broj koji je nosio Guardiola. On je kreirao povijest ovdje i kao igrač i kao trener. Volio bih se barem približiti njegovim uspjesima."

O prijateljstvu s reprezentativnim kolegom i veznjakom Real Madrida Lukom Modrićem uz osmjeh je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s Lukom, izrazio je želju da igramo zajedno i u klubu. Ne bih imao ništa protiv da iduću sezonu završi na drugom mjestu."

U zaključku se Rakitić dotaknuo i nogometnih uzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji su igrali protiv Xavija, Inieste i Busquetsa znaju da su oni ikone. Kao Hrvat sam volio Roberta Prosinečkog. On je plesao s loptom."

12.45 - Počela je konferencija za novinare, a na početku je moderatorica pozdravila našeg reprezentativca na hrvatskom jeziku i poručila - Dobrodošao u Barcelonu! Press soba je prepuna novinara, a za početak presice Barcelona je pripremila VIDEO najboljih poteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.10 - Raketa je odradio i slikanje na travnjaku svog novog doma - Nou Campa. Usput je dobio i ključeve novog automobila...

12.00 - Crveni tepih je pripremljen, još samo 45 minuta do službenog predstavljanja Rakitića medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.35 - Novi igrač Barçe već se slikao s novim dresom na Nou Campu u pratnji obitelji, a imat će i novi broj u karijeri. Dosad je u Sevilli nosio 11-icu, u Kataloniji ga čeka četvorka. Taj broj su nosili Pep Guardiola, Cesc Fabregas, Ronald Koeman, ali i Rafa Marquez koji je nedavno na SP-u zabio gol Hrvatskoj.

11.15 - Hrvatski reprezentativac je stigao Nou Campu, tamo je potpisati petogodišnji ugovor s Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uJTUq4CMqY4

11.00 - Službeno je! Rakitić je prošao lječnički pregled! Nedostaje još samo potpis i on je novi igrač Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/JrFg_pp9dI8

10.15 sati - Rakitić je stigao na lječnički pregled u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će u utorak postati četvrti Hrvat u Barceloninom dresu, nakon Gorana Vučevića i Roberta Prosinečkoj koji su u prošlosti igrali za Barçu, te Alena Halilovića koji je nedavno postao član tog velikog kluba.

"Svejedno mi je gdje ću igrati u srednjem redu", poručio je Rakitić u razgovoru za Sportske novosti i najavio povratak naslova prvaka na Camp Nou:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlu je sezonu Barca igrala ispod svoje razine, a opet je bila u prilici u zadnjem kolu uzeti naslov prvaka. Toliko o kvaliteti Barcelone."

Hrvatska će imati i svoj 'El Clasico', Modrićev Real protiv Rakitićeve Barcelone. Veselite li se tim utakmicama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako! Bit će to nešto posebno, igrati protiv ljutog suparnika, Reala, igrati protiv velikog igrača, prijatelja i reprezentativnog suigrača Modrića. Bit će to potpuno zadovoljstvo, a veliki je dobitak i za hrvatski nogomet da ćemo nas dvojica igrati El Clasico. Modrić u Realu već ima ključan status, a ja ga u Barceloni tek moram zaraditi, ali da ne vjerujem u to sigurno ne bih izabrao Camp Nou. Klupa nikada nije bila moj izbor!"

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo