ŠTO SE TU DOGODILO? / Rakitić objasnio zašto se oprostio od Vatrenih i postoji li ikakva šansa da se vrati u reprezentaciju: 'Pričali smo izbornik i ja...'

Image
Foto: Profimedia

Mnogi se pitaju kako to da se Rakitić tako naprasno napustio reprezentaciju, a pogotovo sada kada se jasno vidi da još uvijek pruža vrhunske partije

23.2.2022.
9:21
Profimedia
VOYO logo

Premda nikada nije igrao u Prvoj HNL, niti je odrastao u Hrvatskoj, prošao ovdje nogometnu školu, Ivan Rakitić odabrao je hrvatsku umjesto švicarske reprezentacije i godinama je bio jedan od ključnih igrača, posebice na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada su Vatreni uzeli srebro.

Njegov otac Luka imao je veliku želju da Ivan zaigra za Hrvatsku i odluka svakako nije bila pogrešna jer je upravo u tom dresu doživio neke od najljepših trenutaka. Rakitić je kasnije ostvario veliku i trofejnu karijeru u Barceloni, a sada proživljava novu mladost u svom nekadašnjem klubu, Sevilli, gdje je ujedno i kapetan te jedan od ključnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, mnogi se pitaju kako to da se Rakitić tako naprasno napustio reprezentaciju, a pogotovo sada kada se jasno vidi da još uvijek pruža vrhunske partije i to u jakoj španjolskoj ligi i europskim natjecanjima.

Image
DOLAZI LI NA POLJUD? /

Mnoge će iznenaditi ova izjava. Ivan Rakitić nam je otkrio hoće li završiti karijeru u Hajduku: 'Nije slučajno da se veliki igrači vraćaju'

Image
DOLAZI LI NA POLJUD? /

Mnoge će iznenaditi ova izjava. Ivan Rakitić nam je otkrio hoće li završiti karijeru u Hajduku: 'Nije slučajno da se veliki igrači vraćaju'

Zašto je otišao i hoće li se vratiti?

Rakitić je našoj novinarki Niki Aurori Ključarić, u ekskluzivnom intervjuu, otkrio zašto je napustio reprezentaciju i ima li šanse da se u nju vrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan je poseban i jedinstven u našem svetom dresu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji je svakako nešto posebno, ali svaki dan koji sam mogao provesti kao reprezentativac moje Hrvatske je najljepše", započeo je Rakitić i zatim otkrio kako je došlo do odluke.

"Pričali smo izbornik i ja dosta o tome i jednostavno dođe taj trenutak da se napravi taj korak. Za mene je to bilo tako i sada sam najveći navijač naše reprezentacije", kazao nam je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li šanse da se vrati? Ranije je govorio da postoji opcija i da je na raspolaganju ako ga trebaju.

"To se mora dogoditi nešto baš baš posebno. Sada imam pravo uživati i navijati uz igre naše reprezentacije, ali uvijek sam uz dečke i pogotovo izbornika. Kad god da me trebaju ja sam tu, ali sada da navijam i uživam kao i svi ostali", veli Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio nam je i tko mu je u reprezentaciji bio najvažniji...

"Imao sam sreće da sam se mogao družiti i uživati s najvećima. Izdvojiti tu jednoga je jako teško za mene. U mojoj karijeri su jako bitni bili Petrić, Klasnić i braća Kovač, svatko na svoj način. To neću sigurno nikada zaboraviti i dobio sam prijatelje za cijeli život", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo