KAKVA SNIMKA / 'Raketa' samo jednog igrača mogla je natjerati neustrašivog Drogbu da se u šoku pomoli i zahvali Bogu

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Hit snimka stara 12 godina

2.10.2022.
8:11
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Didier Drogba bio je jedan od najboljih i najubojitijih napadača u ranim 2000-ima. U dresu Chelseaja je osvajao sve što se osvojiti da te je diljem svijeta imao obožavatelje koji su štovali njegov lik i djelo. Uvijek je bio na glasu kao fizički impresivan igrač, nezastrašujuć te mu nije bilo strano suprotstaviti se bilo kojem nogometašu ispred sebe.

Image
OD EKSTAZE DO OČAJA /

Srpski komentator urlao kada su Danci zabili Hrvatskoj pa ubrzo naglo utihnuo

Image
OD EKSTAZE DO OČAJA /

Srpski komentator urlao kada su Danci zabili Hrvatskoj pa ubrzo naglo utihnuo

Iako je u njegovo vrijeme Obala Bjelokosti imala reprezentaciju punu sjajnih imena (braća Toure, Emmanuel Eboue, Didier Zokora, braća Kalou, Abdel Kader Keita, Aruna Dindane, Romaric, braća Kone…), nikada nisu uspjeli ostvariti značajan rezultat. Ruku na srce, gotovo svaki put bi se našli u jednoj od skupina smrti. Na SP-u 2006. godine igrali su u grupi s Argentinom, Nizozemskom i Srbijom i Crnom Gorom, dok su četiri godine kasnije igrali u skupini s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su na tom natjecanju bili najbliže prolasku skupine, ali ni u svojoj Africi nisu došli do drugog kruga Svjetskog prvenstva.

Image
Foto: Profimedia

Bio bi to gol za sva vremena

Nogometaši Obale Bjelokosti susreli su se s Portugalcima u prvom kolu turnira, a Drogba je susret počeo na klupi za pričuve. Upravo se na toj utakmici dogodila situacija koja se prepričava i 12 godina kasnije. Veliki Drogba na klupi se molio i zahvaljivao Bogu nakon nevjerojatnog poteza, koga drugoga, Cristiana Ronalda. Igrala se 11. minuta susreta kada je portugalska superzvijezda gotovo šokirala cijeli stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je primio loptu daleko od gola, bliže centru, a onda je fantastičnim potezom izbacio Yayu Tourea i opalio po golu s nekih 30, 35 metara. Bila je to prava raketa koja je pogodila u stativu i dobrano zatresla gol Obale Bjelokosti. U tom se trenutku Drogba doslovno molio da Cristiano ne postigne pogodak koji bi se pamtio dan danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je na kraju završio bez pobjednika, ali i bez pogodaka, a Drogba je u igru ušao u 66. minuti susreta. Nažalost po njega, Obala Bjelokosti je ponovno ostala kratka za drugi krug Svjetskog prvenstva, a upravo je Portugal s bodom više prošao dalje. Prvi je bio Brazil sa sedam bodova, drugi Portugalci s pet, a treća Obala Bjelokosti s četiri boda. Posljednja je bila Sjeverna Koreja koja je upisala tri poraza uz gol razliku -11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo