RADNICI FIATA IDU U ŠTRAJK ZBOG RONALDA: / 'Nije normalno da jedna osoba zarađuje toliko novca dok se drugi muče da prežive mjesec'

Image
Foto: AFP

Štrajkat će jer su nezadovoljni poslovnim odlukama

11.7.2018.
12:42
AFP
VOYO logo

Talijanski sindikat objavio je da će radnici Fiata štrajkati zbog transfera Cristiana Ronalda u Juventus teškog 105 milijuna eura. Poznato je da će dio transfera i plaće financirati korporacija Exor, koja je između ostalog i vlasnik Fiata pa su radnici odlučili kako je vrijeme da se pobune.

Ne troši se pametno

"Neprihvatljivo je da, dok radnici posluju u uvjetima u kakvim posluju, tvrtka troši stotine milijuna eura na nogometaše", navode u priopćenju. "Rečeno nam je da su vremena teška i da obitelji moraju stegnuti remen, a onda kompanija uloži toliko novca u jedan jedini resurs. Je li to pošteno? Je li normalno da jedna osoba zarađuje toliko novca dok se drugi muče da prežive mjesec?", nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žele šutjeti

"Zaposlenici smo istog poslodavca, ali ovakav nesrazmjer u poslovanju ne smije biti mirno prihvaćen. Radnici Fiata su kompaniji kroz tri desetljeća zaradili bogatstvo, a zauzvrat nisu dobili ništa. Kompanija bi trebala investirati u automobile koji osiguravaju dobrobit tisuća ljudi, a ne u živote pojedinaca", ističu i zaključuju da će iz toga razloga štrajkati u nedjelju, 15. srpnja, do utorka, 17. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo