žestoko kritizirana odluka / Radikalna reforma FIFA-e: na svjetskim prvenstvima od 2026. godine 48 sudionika i 16 skupina!

Image

Prema novom formatu prvenstva u prvoj fazi natjecanja će 48 reprezentacija biti podijeljeno u 16 skupina po tri reprezentacije

10.1.2017.
11:37
VOYO logo

FIFA-ino vijeće je u utorak jednoglasno podržalo prijedlog svog predsjednika Giannija Infantina o proširenju svjetskih nogometnih prvenstava sa 32 na 48 reprezentacija, počevši od 2026. godine.

Prema novom formatu prvenstva u prvoj fazi natjecanja će 48 reprezentacija biti podijeljeno u 16 skupina po tri reprezentacije, objavila je FIFA u svom tweetu, dodavši kako će više pojedinosti biti objavljeno nakon završetka zasjedanja Vijeća koje okuplja 37 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširenje turnira bila je jedna od glavnih točaka izborne kampanje Infantina, koji je u veljači na čelu FIFA-e smijenio Seppa Blattera. Infantino je najprije govorio o proširenju turnira na 40 reprezentacija, ali je onda u listopadu dodao još osam reprezentacija.

U donošenju ove odluke, FIFA je odbacila tvrdnje kako će proširenje smanjiti kvalitetu turnira te učiniti ga predugim i nezgrapnim. Kritičari, među mojima su mnogi ugledni europski klubovi kao i treneri, smatraju da FIFA ugrožava pobjedničku formulu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo